» «
כדורסל
מה מיוחד במשחק הכדורסל?



משחק הכדורסל (Basketball) הוא מענפי הספורט הפופולריים ביותר בעולם. זהו משחק מהיר, מהנה ומאתגר, המבוסס על אתלטיות, עבודת צוות ומיומנות גבוהה.

ממשחק הכדורסל נהנים מיליוני אנשים בעולם, בכל רמות המיומנות והגילאים. הוא מציע דרך מעולה להישאר פעיל ולהנות

בתור ספורט, כדורסל דורש אתלטיות ומיומנות, לצד עבודת צוות ואסטרטגיה. מטרת השחקנים היא לתקשר ביעילות ולעבוד ביחד כצוות - כדי להניע את הכדור אל הסל של היריב, לקלוע ולצבור נקודות.

בכדורסל נדרש מהשחקנים מגוון מיומנויות, כולל קליעה, כדרור, מסירה וריבאונד:

קליעה היא המיומנות הבסיסית ביותר. היא כוללת את זריקת הכדור דרך החישוק, ממרחקים ומזוויות שונות.

כדרור הוא התנועה של שחקן ברחבי המגרש, עם הכדור ותוך פעולה של הקפצת הכדור ביד אחת.

מסירה כרוכה בזריקת הכדור או העברתו משחקן לשחקן. המסירה היא חלק משמעותי בשיתוף הפעולה בקבוצה ומתבצעת לא רק באמצעות זריקתו לכיוון שחקן אחר, אלא גם דרך הקפצתו על הרצפה.

הריבאונד היא הפעולה של חטיפת הכדור החוזר מניסיון קליעה כושל של היריב. הוא מתרחש לאחר החמצה של הצד השני, לשם העברת הכדור לקבוצה שלך.


הנה חוקי משחק הכדורסל (עברית):

https://youtu.be/-4YIYnra3CY


יום בחייו של שחקן כדורסל (עברית):

https://youtu.be/PnupV61x5Nw


סימני הידיים של השופטים במשחקי הכדורסל (עברית):

https://youtu.be/XQ_hwoY-qdo


על ממציא הכדורסל נייסמית':

http://youtu.be/K3R8SEW_GWo


ותכנית חינוכית על משחק הכדורסל (עברית):

https://youtu.be/dFhvIhU61kM?long=yes
קפיצה משולשת
איך מתחרים בקפיצה משולשת?



אחד מענפי האתלטיקה המרתקים שיש הוא הקפיצה המשולשת (Triple jump). למרות שהוא פחות זוהר ומוכר מענפים כמו ריצות או קפיצה לגובה, הצפייה בקופצי הקפיצה המשולשת היא מרשימה ביותר.

הן באולימפיאדה והן בתחרויות אתלטיקה בינלאומיות, זהו ענף ספורט שמחייב את האתלטים בשילוב של כוח, מהירות וקואורדינציה.

השם "קפיצה משולשת" מגיע מהעובדה שאחרי ריצה קצרה ומהירה לאורך המסלול, האתלט מבצע רצף של 3 קפיצות נפרדות ונוחת לבסוף בבור החול. כדי להגיע לקו הקפיצה במהירות המרבית, על הקופצים להציע מהירות, איזון ושליטה גופנית מעולה, תוך חישוב הצעדים בדיוק מקסימלי.

שלוש הקפיצות, לפי הסדר, הן "הופ" (Hop) - הקפיצה הראשונה, שאחריה נוחתים על הרגל שממנה קופצים, "סטפ" (Step), בה נוחתים על הרגל השנייה ו"ג'אמפ" (Jump) - הקפיצה המסיימת, בה נוחתים בבור החול על שתי הרגליים.

המרחק נמדד מקו הקפיצה ועד לנקודה הקרובה ביותר שבה נגע גוף האתלט או האתלטית, בנחיתה הסופית על החול.

באתלטיקה נחשב ספורט הקפיצה המשולשת לאחד הענפים המאתגרים, פיזית וטכנית גם יחד. בכדי להגיע לרמות הגבוהות ביותר הוא דורש שנים של אימונים ושכלול של הטכניקה האישית.

הקופצים הטובים בעולם בשנת 2024 מגיעים למרחקים של מעל 18 מטרים לגברים ומעל 15 מטרים לנשים.


#תולדות הקפיצה המשולשת
אמנם הצורה המודרנית של הקפיצה המשולשת התגבשה רק במאה ה-19, אך שורשיה נעוצים עמוק בעבר.

ההיסטוריה שלה מתחילה ביוון העתיקה, עם תחרות דומה לקפיצה המשולשת שהתקיימה כבר במשחקים האולימפיים העתיקים בעיר אולימפיה (ראו בתגית "אולימפיאדה, יוון העתיקה").

על הקפיצה המודרנית השפיע משחק עממי, שהרבו לשחק בו באירלנד של המאה ה-18 ונקרא "hop, step and jump".

במחצית השנייה של המאה ה-19, התגבשה באנגליה הצורה המודרנית של הקפיצה המשולשת והתחרות הראשונה שתועדה לענף הספורט החדש התקיימה בשנת 1864, באוניברסיטת אוקספורד.

כבר במשחקים האולימפיים הראשונים של העידן המודרני, באתונה 1896, הוכנסה הקפיצה המשולשת לגברים. הנשים נאלצו להמתין כמעט מאה שנים, עד שהחלו להתחרות בקפיצה משולשת אולימפית. זה היה באולימפיאדה של אטלנטה 1996.

גם הטכניקה של הקפיצה המשולשת עברה שינויים, במהלך המאה ה-20. אם במקור בוצע שלב ה"סטפ" על הרגל החלשה של הקופץ, בשנות ה-50 הבריקו הקופצים הסובייטים, עם תוצאות מעולות. תרמה לכך טכניקה שפותחה בברית המועצות באותן שנים וביססה את ה"סטפ" על הרגל החזקה דווקא. לאחר שהשינוי הוביל לשיפור משמעותי בביצועים וממש כמו שינוי הקפיצה לגובה של פוסברי, עברו הקופצים בענף לטכניקה זו והשיאים השתפרו עוד יותר.


הנה ספורט הקפיצה המשולשת (עברית):

https://youtu.be/FnA3g0pNtAA


הכללים:

https://youtu.be/saQiavwabJY


באימוני הקפיצה המשולשת:

https://youtu.be/AAvGSZ0UVVE?t=2s


כך קובעים שיא עולמי בקפיצה משולשת:

https://youtu.be/mi9KwAy5iQo


קפיצה משולשת בהילוך איטי (ללא צליל):

https://youtu.be/NbmseYFNIlA
איגרוף
מתי נולד ספורט האיגרוף?



ספורט האיגרוף (Boxing) הוא ענף ספורט עתיק יומין. כבר בימי קדם נהגו אנשים להתמודד ביניהם על הניצחון בקרב אגרופים. הפיכתם לספורטאים מהשורה הייתה רק עניין של זמן.

העדות הראשונה לאיגרוף מופיעה בתחריט שׁוּמֵרי מהאלף ה-3 לפני הספירה. עדויות של ממש לקיומן של תחרויות איגרוף ספורטיבי נרשמו מהאלף ה-2 לפני הספירה. תולדות האיגרוף כספורט מתועד מתחילים באמצע האלף ה-1 ביוון העתיקה.

אבל היה זה באולימפיאדה ה-23, בשנת 668 לפני הספירה, כשהפך ספורט האיגרוף לחלק בלתי נפרד מהמשחקים האולימפיים של יוון העתיקה.

בתקופת ימי הביניים, עידן החושך והשקיעה של התרבות, היה האיגרוף ספורט של עניים ושל בני המעמד הנמוך. בתור שכזה, לא היה לו משקל ספורטיבי או תרבותי של ממש.

לאחר עידן ארוך של שקיעה, זכה האיגרוף במאה ה-18 לתחייה של ממש. מרכז העניינים הוא עתה באנגליה, בה מונהגות אליפויות איגרוף מסודרות, שגם זוכות לפופולאריות בקרב הציבור.

בשנת 1865-7 הוגדרו באנגליה חוקי האיגרוף המודרניים. הם קיבלו את השם "חוקי קווינסברי", על שם המרקיז האנגלי שנתן חסות לעניין. בין השאר הם קבעו את דקת ההפסקה בין הסיבובים בני 3 הדקות. כמו כן נקבע אז שהקרב בין המתמודדים יוכרע בכך שאחד מהם יצליח להכות את יריבו עד עילפון, או בשפה מקצועית "נוק-אאוט".

אז הוכרזו 12 עד 15 הסיבובים המקובלים בתחרויות איגרוף מקצועני והצורך בהכרעה בין המתאגרפים. הוגדרו גם קטגוריות משקל שהלכו והתחדדו במהלך השנים. הקטגוריות שונות בין האיגרוף החובבני ואיגרוף מקצועי. במשחקים האולימפיים למשל, שבהם התחרויות הן של איגרוף חובבני, הוגדרו 10 קטגוריות משקל, מ"זבוב קל" ועד "סופר כבד".

כך גם הוכרזה זירת האיגרוף, עם הפינות, הפינה הכחולה והפינה האדומה - כל אחת מיועדת למתאגרף מהשניים. עם השנים הובדל האיגרוף החובבני מהמקצועני. החובבים עוטים עליהם קסדה ולובשים גופיות, בעוד המתאגרפים המקצוענים מתחרים בפלג גוף עליון חשוף וללא קסדות.

האיגרוף זכה לכינוי "המדע המתוק", The Sweet science, שם שדייק את היותו ספורט אלים אך לא פעם יפה והוא במידה רבה גם אמנות.

בארצות הברית הפך האיגרוף לאחד מענפי הספורט הפופולריים ביותר. היו בו אלופים מעוררי השראה. מג'ו לואיס, שהיה לאלוף העולם השחור בתקופת השפל הגדול באמריקה, דרך רוקי מרציאנו, דמפסי, שוגר ריי רובינסון הרוקד בזירה, ליסטון וכמובן מוחמד עלי, הפה הגדול והשחצני של הענף ומי שנחשב עד היום לגדול הספורטאים בכל הזמנים.

אפילו המפיונרים, שזיהמו את האיגרוף בשנות ה-50, קנו תחרויות והיטו את הקרבות למען ההימורים, אפילו הם לא הצליחו להשמיד את האהבה לאיגרוף באמריקה.


הנה תולדות האיגרוף:

https://youtu.be/uV-C054FUgc


מי הגדול ביותר מביניהם?

https://youtu.be/a39uP_hbrv8


מצגת וידאו של 10 מגדולי המתאגרפים:

https://youtu.be/8gFukEo4Lxg?long=yes


וסרט תיעודי על המתאגרפים הגדולים בהיסטוריה:

https://youtu.be/zIW8xcWqN-Y?long=yes
קפיצה לרוחק
מהי הקפיצה לרוחק ואיך התפתח ענף זה?



קפיצה לרוחק (Long Jump) היא שמו של ענף ספורט, אירוע אתלטי בו רצים הספורטאים על גבי מסלול וקופצים לארגז חול, באמצעות התנופה שצברו, אל המרחק הכי גדול שהם יכולים.

מבחינה ויזואלית, הענף הזה הוא מהאירועים המרשימים באתלטיקה. הוא דורש מהספורטאי כוח, מהירות, טכניקה ומיקוד מנטלי.


#תולדות הקפיצה לרוחק
לידת הספורט הזה היא במשחקים האולימפיים שביוון העתיקה, בה כינויי היה "החלמה". הקפיצה לרוחק הייתה חלק מהפנטאתלון העתיק, ביחד עם עוד ענפי או אירועי אתלטיקה כמו דיסקוס, כידון, ריצה והיאבקות.

באותה תקופה השתמשו הספורטאים באבנים או משקולות כדי לקפוץ ממצב של עמידה.

זה היה בסוף המאה ה-19, כשהוצגה הקפיצה לרוחק בגרסתה המודרנית. זה היה באנגליה ב-1840, כשהתקיימה של התחרות הראשונה של הקפיצה לרוחק. חצי מאה אחר כך, במשחקים האולימפיים המודרניים הראשונים באתונה 1896, כשנכללה תחרות הקפיצה למרחק.

עם השנים התפתחו טכניקות הקפיצה לרוחק, תוך שינוי מתמיד של סגנונות ההמראה וטכניקות הנחיתה של ספורטאים שונים.

מספר פעמים נשבר שיא העולם בקפיצה לרוחק. נכון ל-2023 שיא הגברים בקפיצה לרוחק עומד על 8.95 מטר. קבע אותו בשנת 1991 מייק פאוול מארצות הברית.

גלינה צ'יסטיאקובה מברית המועצות היא מחזיקת השיא העולמי לנשים, לאחר שב-1988 היא קפצה למרחק של 7.52 מטר.


הנה ספורט חחח באולימפיאדה (עברית):

https://youtu.be/NChZGDvZJNI


יסודות הקפיצה לרוחק:

https://youtu.be/a4IsrJO_LQQ


חוקי הקפיצה למרחק:

https://youtu.be/K_-mBWT47_E


טובי הקופצים למרחק ב-2020:

https://youtu.be/_JXl7Tw4MPU


וטכניקה לקפיצה לרוחק:

https://youtu.be/r55-fvNIKJU

ענפי ספורט

קפיצה למים
מהו ספורט הקפיצה למים?



קפיצה למים (Diving) הוא ענף ספורט שבימינו הוא ספורט אולימפי. המתחרים בו, ביחידים וזוגות, קופצים אל בריכת שחייה מגבהים שונים. לקפיצה משמשות אותם מקפצות גמישות או קשיחות, לפי סוג הקפיצה.

במהלך הקפיצות הם נדרשים להפגין תרגילי אקרובטיקה מיומנים, בזמן הנפילה למטה, לצד כניסה נקייה אל המים, בסופה של הקפיצה.

את הביצועים של הקופצים מעריכים השופטים, שמעניקים להם ציונים. את הניקוד הסופי של כל קפיצה מחשבים לפי הציונים המספריים שמעניקים לה השופטים, בשילוב עם דרגת הקושי של הקפיצה. המנצחים בתחרויות הקפיצות הם מי שזכו לניקוד המצטבר הגבוה ביותר, מהקפיצות שנקבעו בתחרות.

יש גם סוג אחר ונפרד של קפיצות - את הקפיצה למים מגובה (High dive). ספורט זה הוא יותר אתגרי ובו קופצים הספורטאים אל המים מגבהים גדולים ולעתים אף קיצוניים. הקפיצות כאן מתקיימות ממקפצה קשיחה אל הבריכה, או מצוק גבוה - היישר אל מי הים או האגם.

הספורט הזה נולד בעבר כסוג של ספורט עממי, או אפילו כשילוב בין פעלולי קפיצות למבחני אומץ מומצאים על ידי צעירים. כשזה מתקיים במסגרת תחרותית, באליפויות או באולימפיאדה, הקפיצה היא אל בריכה שהותאמה לקפיצות כאלה והיא עמוקה מספיק.


הנה ספורט הקפיצה למים (עברית):

https://youtu.be/Ws5r57TOfn8


אוסף של קופצים מופלאים:

https://youtu.be/SBssmtYTJpM


וקופץ גבהים בשיא עולמי - High dive:

https://youtu.be/f1EQdWp0Ggo
בייסבול
מהו משחק הבייסבול?



הבייסבול או בעברית "כדור בסיס" הוא ספורט קבוצתי לאומי בארה"ב ואחד העתיקים מבין ענפי הספורט הנהוגים בה. כבר בסוף המאה ה-17 התקיימו ככל הידוע משחקי הבייסבול הראשונים ביבשת הצפונית של אמריקה.

למעשה, בארצות הברית זהו אחד מענפי הספורט הפופולאריים ביותר. בימינו הבייסבול הפך פופולרי גם במדינות כמו קובה והרפובליקה הדומיניקאנית ואף במדינות אסייתיות דוגמת יפן וקוריאה.

בבייסבול נזרק ה"בייסבול" - כדור בגודל אגרוף אל עבר החובט. החובט, שחקן אחר עם מחבט, חובט בו ואז רצים השחקנים וצריכים לגעת ב"בסיסים" - נקודות שמסומנות על האדמה ושעל שמן קרוי המשחק.

מטרת משחק הבייסבול היא להביא שחקן אל בסיס הבית, בלי פסילה במהלך הריצה מסביב.

כדור הבסיס נקרא לעתים גם "הארדבול", כיוון שהוא כדור קשה. זאת כיוון שיש משחקים דומים כמו הסופטבול, שבהם משתמשים בכדורים רכים.


הנה עולם הבייסבול וישראל שמשתלבת בו (עברית):

https://youtu.be/KW7IK4IzJUM


אחד המשחקים הגדולים בכל הזמנים (עברית):

https://youtu.be/tpnYy5B6k-M


ליגת הסופטבול בישראל - הבייסבול הנשי (עברית):

https://youtu.be/qxJJpcVasM0


ההטלה:

https://youtu.be/8Httrh2ZrRk


משחק בייסבול בין היאנקיז של ניו יורק לאנג'לס מלוס אנג'לס בארה"ב:

http://youtu.be/Q6_N1uWHYxI


בלטרה ואנדרוס, שני הכוכבים שהם גם קומיים:

https://youtu.be/hQUl9izjG-o


חוקי הבייסבול:

https://youtu.be/skOsApsF0jQ


ושיר אהבה לבייסבול:

https://youtu.be/CbBxgmtED0M?t=13s
כדוריד
מהו ספורט הכדור יד?



כַּדּוּרְיָד או כדור יד (Handball) הוא אחד מענפי הספורט הקבוצתי התחרותי של משחקי כדור.

במשחק שתי קבוצות. בכל אחת מהן 6 שחקני שדה ושוער. הם מניעים את הכדור במגרש ומנסים להבקיע שערים, כמו בכדורסל, באמצעות הידיים.

כדור היד קטן מהכדורגל וניתן לאחוז אותו ביד אחת. זה שבו משחקות נשים קטן משל הגברים. אורך המגרש המלבני הוא 40 מטר ורוחבו 20.

ממש כמו גולים בכדורגל או בקליעות כדורסל, המנצחת במשחק היא זו שהבקיעה הכי הרבה שערים. בכדוריד המקצועי המשחק נמשך 60 דקות והמנצחת היא הקבוצה שיש לה יותר שערים בסיום.


#ההיסטוריה של הספורט הזה
ממציא הכדוריד הוא מורה גרמני להתעמלות בשם קונרד קוך. הוא שב מאנגליה, לאחר שהייה בה הכיר את משחק הכדורגל. כמו באי הבריטי, גם בגרמניה התקבל כמשחק בהתלהבות, החל מתלמידיו ועד כולם.

בשלב מסוים קוך מאמין שמשחק הכדורגל מזיק לשרירי הרגליים ובשנת 1891 הוא מפתח את משחק ה"רָפְבָּל". במשחק זה, ששיחקו 11 שחקנים, על מגרש כדורגל הוחלפו הבעיטות בכדור במסירות ביד ויידוי לשער. גם המשחק הזה זכה לפופולריות.

בשלב מסוים מגיע הולגר נילסן, מורה להתעמלות וספורטאי רב תחומי מדנמרק, שגם השתתף באולימפיאדה המודרנית הראשונה והתחרה בכמה ענפי ספורט. נילסן שינה את המשחק ל-7 שחקנים בלבד ולמגרש משחקים מצומצם, בתוך אולמות ספורט סגורים. הוא אף פרסם ב-1906 חוקים מעודכנים למשחק הכדוריד החדש, מה שלא ימנע עוד עדכונים נוספים בעתיד.

בשנת 1925 מתקיים משחק הכדוריד הבינלאומי הראשון - בין נבחרות הגברים של גרמניה ושל בלגיה. 5 שנים אחר כך התקיים משחק הכדוריד הבינלאומי הראשון לנבחרות נשים, בין הנבחרת של גרמניה ובין זו של אוסטריה.

כענף ספורט אולימפי, משחק הכדוריד נוסף למשחקים האולימפיים באולימפיאדת ברלין 1936. זה קרה לפי דרישתו של היטלר, שראה את משחק הכדוריד כענף ספורט גרמני. באולימפיאדות הבאות הוא כלל לא הוכנס. רק 36 שנה אחר כך, באולימפיאדת מינכן 1973, נערך לראשונה באולימפיאדת מונטריאול 1976, טורניר כדוריד לנשים.


הנה ספורט הכדוריד (עברית):

https://youtu.be/13HEz8Wqoyo?si=AENh2qIv0Wu58bC0


אימון כדור יד (ללא מילים):

https://youtu.be/zLrB6pEJwBg


חוקי הכדור יד:

https://youtu.be/PcBwK9NTqNw


מסירות בכדוריד (עברית):

https://youtu.be/-ug786nZAtA


ותכנית חינוכית על כדור היד (עברית):

https://youtu.be/Vl-ZyLjjrlw?long=yes
הדיפת כדור ברזל
איך הודפים כדור ברזל?



הדיפת כדור ברזל (Shot put) הוא ענף ספורט לגברים ולנשים כאחד, או מה שנקרא אירוע אתלטיקה. בו הודפים, כלומר זורקים כדור מתכת כבד המכונה shot למרחק האפשרי הגדול ביותר.

ענף זה, המחייב כוח מתפרץ, טכניקה ומהירות, הוא ספורט תחרותי במיוחד. השיאים העולמיים מוחזקים בידי רנדי בארנס האמריקאי (גברים), שהדף את הכדור ב-1990 למרחק של 23.12 מטרים ובידי נטליה ליסובסקאיה הסובייטית לנשים, שהשיגה את השיא העולמי ב-1987 למרחק של 22.63 מטר.


#תולדות הדיפת כדור ברזל
המקור של הספורט הזה כספורט תחרותי הוא ככל הנראה במשחקים האולימפיים של יוון העתיקה. הדיפת כדור הברזל נכללה במשחקים העתיקים באולימפיה, כחלק מהפנטתלון המקורי באולימפיאדה.

בתור כדור להדיפה, אגב, השתמשו ביוון הקדומה בכדור מתכת או אבן. התחרות עצמה התקיימה אצלם בעמידה.

מאז ובמהלך אלפי שנים, התפתח הספורט והתפשט לכל רחבי העולם. במדינות ואזורים שונים בעולם הופיעו בימי הביניים וגם אחר כך טכניקות וכללים שונים.

במאה ה-19, הפך הספורט הזה לאחד מענפי הספורט הפופולריים בבריטניה ונקבעו לו כללים אחידים בעולם. כבר במשחקים האולימפיים הראשונים בעידן המודרני, שהתקיימו באתונה בשנת 1896 נכללה זריקת כדור ברזל כחלק מאירועי האתלטיקה של המשחקים.


הנה ההיסטוריה של הדיפת כדור ברזל:

https://youtu.be/V76zAZ72GLU


הכללים:

https://youtu.be/cgg-vCEwiOw


למדו את הטכניקה להדיפת כדור ברזל:

https://youtu.be/khk9L3Pbp0g


והקושי בהדיפת כדור ברזל למרחקים גדולים:

https://youtu.be/TZANFlvsXv4?long=yes


ג'ודו
מהו ספורט הג'ודו?



ג'וּדוֹ (Judo) היא אמנות לחימה שמטרתה היא להפיל את היריב על גבו. ה"ג'ודוקא", לוחם הג'ודו, לומד כבר מהתחלה את שיטות ההפלה, הריתוק והחניקה, שיאפשרו לו להכניע את היריב ולהביאו לייפון. שני הלוחמים נלחמים במשך 5 דקות, או פחות כשמדובר בילדים.

פירוש השם ג'ודו הוא "הדרך הרכה" או "הדרך העדינה". ואכן, תורת הלחימה של הג'ודו מבוססת על תורת לחימה קדומה שנקראת ג'ו-ג'יטסו. מי שפיתח את הג'ודו בסוף המאה ה-19, פרופסור יפאני ומומחה ללוחמת ג'ו-ג'יטסו בשם ג'יגורו קאנו, רצה ליצור אמנות לחימה שתאפשר להכניע את היריב, מבלי לפצוע אותו. ואכן, הכנעת היריב בג'ודו היא נקייה ונעשית על ידי הטלתו וריתוקו אל הקרקע.

הג'ודו נכנס לראשונה לאולימפיאדה בשנת 1964. הוא גם התחום שבו ספורטאית ישראלית זכתה במדליה הראשונה בתולדות המדינה. זו הייתה הג'ודוקא יעל ארד, באולימפיאדת ברצלונה 1992.


הנה אמנות הלחימה ג'ודו:

http://youtu.be/8ARq4HQ1YjQ


הג'ודו הוא ספורט אולימפי כיום (עברית):

https://youtu.be/BJLaCFSTtWc


חוקי הג'ודו:

http://youtu.be/JZUFUwiIjso


סודות הג'ודו:

https://youtu.be/GHZb7WjDuHE


ממציא הג'ודו ג'יגורו קאנו בסרטונים ישנים:

http://youtu.be/L_ep5CJyQgw


קרבות ג'ודו רבים:

https://youtu.be/MaBowNVPEEk


וכמה קרבות ג'ודו יפים:

https://youtu.be/UrjPLuNtMy0
מהו הספורט של כדור מים?



כדור מים, או ליתר דיוק כדורמים (Water polo), הוא משחק כדור ספורטיבי קבוצתי, שמשחקים לרוב במימי בריכת השחייה.

המשחק, שנולד בסקוטלנד של סוף המאה ה-19, משלב יכולות שחייה, תנועה במים, מסירות יד וזריקה לשער, כמו בכדוריד.

גודלו של כדור הכדורמים הוא כשל כדור הכדורגל, אך הוא עשוי מסוג של ניילון עמיד למים.

במשחק מנסות שתי קבוצות כדורמים, שכל אחת מהן כוללות 6 שחקנים ושוער. במשחק שאורכו 32 דקות, המחולקות ל-4 רבעים בני 8 דקות כל אחד, מנסות הקבוצות להבקיע, זו לשערה של זו, כמה שיותר שערים.

על אף שהוא קשה פיזית ודורש הרבה יכולת, כדור המים נחשב ל"ענף הספורט היחידי שלא מזיעים בו"...


#תולדות המשחק
משחק ה"כדורמים" נולד בסקוטלנד, בסוף המאה ה-19, בתור "ראגבי מים", שכן על חוקי משחק הראגבי התבססו מרבית חוקיו הראשונים.

היה זה מורה מקומי לשחייה, בשם כתב ויליאם וילסון, שניסח בשנת 1877 את אוסף החוקים המקורי למשחק כדור קבוצתי, שהוא קרא לו בתחילה "כדורגל מימי".

היה זה בעיר הסקוטית אברדין, כשהתקיים משחק הכדורמים הראשון בהיסטוריה. ככל הידוע הוא התקיים בין שתי גדותיו של נהר די (River Dee) במסגרת פסטיבל "בון אקורד" (Bon Accord) המתקיים בעיר כבר שנים רבות.

רק 8 שנים עברו ואיגוד השחייה הבריטי (Swimming Association of Great Britain) הכיר במשחק ב-1885 ונתן לו את השם "כדורמים". באיגוד סוכם אוסף חוקים, שהתבסס על החוקים המקוריים של וילסון.

במהירות מרשימה התפשט הספורט החדש למדינות שונות באירופה, הרחק לאוסטרליה ולאמריקה.

החל משנת 1900, הפך כדורמים גברים לספורט אולימפי ובדיוק 100 שנים אחר כך, בשנת 2000, הוכר כספורט אולימפי גם כדורמים הנשים.


הנה בני נוער, שחקני כדורמים, המספרים על הספורט האהוב עליהם (עברית):

https://youtu.be/THijWaa-g5k


ספורט כדור המים (עברית):

https://youtu.be/YRB9Yba5Mpg


כך משחקים כדורמים:

https://youtu.be/g63LpPuDaxE


ותכנית חינוכית על כדור המים (עברית):

https://youtu.be/Vl-ZyLjjrlw?long=yes
מי המציא את משחק הכדורסל?



זה היה בשנת 1891. מאמן ספורט בקולג' ימק"א שבעיירה ספרינגפילד, במדינת מסצ'וסטס, התבקש להמציא משחק ספורטיבי שהסטודנטים יוכלו לשחק בתוך אולם וכך להמשיך ולשמור על כושר גם בעונת החורף.

אותו המאמן, ג'יימס איי נייסמית' (James Naismith) עתיד לעשות עבודה מצוינת. הוא ימציא את המשחק הפופולרי כדורסל.

בשנת 1892, חודש אחרי שתלה באולם המכללה במסצ'וסטס בארה"ב שני סלי אפרסקים ולימד את שחקני שתי הקבוצות לקלוע אליהם, פרסם נייסמית' את החוקה הרשמית של משחק הכדורסל והשאר היסטוריה.

אבל ד"ר נייסמית' לא היה רק מורה ומאמן. הוא היה רופא, חוקר דת ומורה. הוא היה יליד קנדה ממוצא סקוטי, שמצא את פרנסתו בארה"ב. המצאתו הגדולה הייתה אכן משחק הכדורסל והוא גם הפך למאמן הכדורסל המקצועי הראשון. על שמו של הממציא קרוי היכל התהילה של הכדורסל, או בשמו המלא "היכל התהילה של הכדורסל על שם ג'יימס נייסמית'".


הנה ההמצאה של משחק הכדורסל:

https://youtu.be/ibytktqPN2U


סיפורו של ממציא הכדורסל:

https://youtu.be/AdGeedbI1fg


ראיון משנות השלושים עם ד"ר נייסמית':

https://youtu.be/5yxk6pb64F8


מצגת וידאו קצרה על המצאת הכדורסל בידי נייסמית' ומה שקרה אחר-כך:

http://youtu.be/pl55BvpGY7k


דודל גוגל שמנוע החיפוש הקדיש לו:

https://youtu.be/r-YV-gBesmw


וצעירים מספרים:

https://youtu.be/FGNH1I55Rbg
איך זה לעשות סקי?



סקי הוא ספורט מהיר שעוסקים בו רק בשלג החורפי. בסקי יורדים במורד ההר במהירות גדולה, כשמחליקים על מגלשי סקי על השלג. באתרי סקי יש נקודות עם אתגרים שונים, כמו קפיצות וסיבובים ומכשולים שיש לעבור בזמן הגלישה. הסקי עלול להיות גם מסוכן וגולשי סקי נפצעים לעיתים בזמן הגלישה.


כך לומדים לעשות סקי (עברית):

https://youtu.be/uhsnUsi4wN8


גולשי סקי מיומנים עושים סקי שלעתים נראה מסוכן במיוחד:

https://youtu.be/hTSG2aSEF-E


סרטון שצולם על ידי גולש סקי ונותן להרגיש איך זה לעשות סקי נועז במיוחד:

https://youtu.be/aDEaAOcDKnA


וסרט חצי פרסומי על חופשת סקי באתר גלישה באירופה (עברית):

https://youtu.be/j4oWH966Qvk?long=yes


כך זה מרגיש לעשות סקי במציאות מדומה:

https://youtu.be/0wC3x_bnnps?qr=yes
מהו סקי אתגרי?



עולם הסקי משופע בגולשים מיומנים ומקצועיים. אבל דומה שבשיא מחזיקים אותם גולשים שמתעקשים לעשות סקי מסוכן במיוחד - סקי אתגרי (Extreme Ski). הם גולשים במורדות תלולים, במה שנראה כנפילה חופשית במורד ומזנקים מעל גושי סלע, נוחתים עשרות מטרים אחריהם, לאחר התעופפות מסוכנת בגובה של מאות מטרים מהתהום.

כל טעות שלהם יכולה בקלות להסתיים במוות או בפציעה אנושה.

כדי לבצע את התרגילים הללו חייבים גולשי הסקי האתגרי להכין היטב את המסלולים שלהם. במהירות גלישה כה גדולה, כל טעות קלה בכיוון, בזווית או בפניה עלולה להסתיים באסון.


הנה הסקי האתגרי המפחיד ומעורר ההשתאות:

https://youtu.be/iNTX55Rpk8w


חבורת גולשי סקי מנוסים בתרגילים שלא ניתן לתפוס:

https://youtu.be/OMflBAXJJKc


ג'וליאן לופז הוא מקצוען אמיץ במיוחד:

https://youtu.be/6IrEDHx5hhw


לעתים גם אצלו זה מסתיים בתאונת סקי:

https://youtu.be/mOvBVmQrexM


בואו נראה מה זה לעשות סקי וצניחה מצוק:

https://youtu.be/SwbP9WLX3fY


וכך מצלמים את הסקי האתגרי:

https://youtu.be/wov1DA-Jtjc
מהו משחק הפוטבול האמריקאי?



הפוטבול האמריקאי שונה מהכדורגל. אמנם שניהם משחקי כדור קבוצתיים ומקורם במשחקי הכדור שהיו נפוצים באנגליה במאה ה-19.

אבל בניגוד לשער של הכדורגל, הכדורגל האמריקאי נועד להכניס את הכדור לאזור דומה אצל היריבה, אזור שמכונה "אנד זון" (End Zone).

גם הפוטבול הוא משחק כדור קבוצתי המשלב כוח, מהירות וזריזות, אבל הוא הרבה יותר כוחני והכדור בו אינו עגול, אלא כדור אליפטי ומחודד בקצוות.

במשחק זה גם משתמשים בידיים, זאת בניגוד לכדורגל שבועטים בו רק ברגליים. בפוטבול ההתנגשויות בין שחקנים הן מקובלות, בעוד שבכדורגל הן אסורות ונחשבות לעבירות במשחק.


הנה משחק הפוטבול האמריקאי (עברית):

https://youtu.be/2_6gs4iZSNc


פוטבול בישראל (עברית):

https://youtu.be/Hnoa7Zd87-0


ההיסטוריה של המשחק:

http://youtu.be/6kB2_aXd2Zs


הלבוש של שחקני הפוטבול באמריקה:

http://youtu.be/pD7ibRagIyQ?t=15s


סרטון הדרכה לפוטבול אמריקאי (עברית):

http://youtu.be/TKKrgOb2N1c


והיכרות מחויכת של שוסטר את שוסטר עם הפוטבול (עברית):

https://youtu.be/wSFxZbOwhlc?t=3m27s&end=8m36s?long=yes
מהי קפיצת בסיס?



קפיצת בסיס (Base jumping) היא ספורט אתגרי מסוכן מאד שבו קופצים מגובה קצר מאד ואז פותחים מצנח. לעיתים גם קופצים עם חליפת כנפיים. השם "בסיס" נובע מראשי התיבות של BASE (קפיצה מבניין, אנטנה, גשר או צוק).

בקפיצת בסיס הסכנה היא גדולה כיוון שבגלל גובה הצניחה הקצר, אין מצנח רזרבי ולכן הסיכון גדול יותר ואתגרי יותר. הקפיצה היא במקרים רבים מבניינים שאסור לקפוץ מהם, מחשש לתביעות או הפרה של החוק, ולכן הקופצים עורכים אותן בשעות הבוקר המוקדמות. בין הבניינים שמהם קפצו נמצאים מגדל אייפל, מגדלי עזריאלי ובין ההרים הר השולחן בדרום אפריקה ואחרים.

אל תנסו את זה בשום אופן בעצמכם! - קופצי הבסיס מתאמנים ורוכשים ציוד מתקדם וגם הם מוצאים את עצמם לא פעם בתאונות קשות, שחלקן מסתיימות במוות קשה מהתרסקות.


כך נראית קפיצת בסיס:

https://youtu.be/MvXwnDCKDeE


אוסף של קטעים מקפיצות בסיס יפהפיות ומיוחדות:

https://youtu.be/6hk6y8dhkeE


קפיצת בסיס עם חליפת כנפיים בסין:

http://youtu.be/SXJGhFbzK4g?t=37s


וקפיצת בסיס קבוצתית:

https://youtu.be/wNzd7ngMG3w


בואו להתנסות בקפיצת בסיס:

https://youtu.be/PVAA6YYiYm0?qr=yes
איך מטילים כידון באולימפיאדה?



הטלת כידון (Javelin throw) הוא ענף ספורט באתלטיקה בו מטילים, זורקים האתלטים כידון, חפץ דמוי חנית, למרחק רב ככל האפשר.

הטלת כידון היא ענף ספורט פופולרי ברחבי העולם. מהספורטאים הוא דורש כוח, טכניקה ודיוק כדי להצטיין בו.

באורך של כ-2.6 מטר ומשקל בין 800 גרם לקילוגרם, הכידון הספורטיבי עשוי מתכת או סיבי פחמן.

נכון ל-2023 מחזיקים בשיא העולמי שני ספורטאים מצ'כיה, איש ואישה.

השיא העולמי לגברים בהטלת כידון הוא 98.48 מטר. הוא נקבע ב-1996, בידי הצ'כי יאן זלזני.

שיא העולם לנשים באותה שנה עומד על 72.28 מטר. קבעה אותו ב-2008 מטילת הכידון ברבורה ספוטקובה, גם היא מצ'כיה.


#ההיסטוריה של זריקת כידון
תחרות הטלת הכידון המתועדת הראשונה בהיסטוריה, נרשמה באירלנד של המאה ה-7. שם הושלך הכידון למרחק של מעט יותר מ-21 מטרים (21.3 מטרים, אם להיות מדויקים).

אבל לאירועי הספורט הללו יש עבר היסטורי ארוך הרבה יותר, שמגיע לתקופות קדומות בהן הכידון שימש כנשק ציד ומאוחר יותר כנשק צבאי.

היו אלה היוונים ואחריהם הרומאים הקדמונים, שהשתמשו בכידון כנשק ספורטיבי בתחרויות האתלטיקה שלהם.

בתקופה המודרנית, הטלת הכידון הפכה לספורט אולימפי רשמי במשחקים האולימפיים של 1908. מאז, ענף זה היה חלק מכל המשחקים האולימפיים, למעט באולימפיאדת הקיץ של 1928.

עם השנים הלכו חוקי התחום והתפתחו וגם הכידון הלך ושופר, תוך עדכון מתמיד של העיצוב והחומרים שבהם נעשה שימוש. דוגמה טובה היא הכידון שלראשונה שימש באולימפיאדת 1984, כידון מעוצב מחדש כך שישפר את הדיוק ויצמצם את המרחק שלו.


כך מטילים כידון:

https://youtu.be/5Ro_65dDQHI


הכללים:

https://youtu.be/vY6BjY-5BVI


הדיפת כידון בשיאים של 90 מטר בליגת היהלומים:

https://youtu.be/e2e_VbAjx5g


בואו ללמוד הטלה של כידון ב-5 צעדים:

https://youtu.be/Xc9AmWIt9hw


והשיאן ששינה את הענף כשהיה טוב מדי:

https://youtu.be/kKLdjHa75aM?long=yes
מהי גלישת גלים?



גלישת גלים היא ספורט שבו גולשים על.. גלשן! הגולשים בגלישת גלים עומדים ניצבים על גלשנים ללא רוח, כשכוח הגלים הוא שמאפשר להם תנועה. הגולש יכול לעמוד על הגלשן, שממש נושא אותו על הגל הנשבר.

המקומות הטובים בעולם לגלישה הם פאבונס שבקוסטה ריקה - חוף בעל גלים ארוכים מאד, חוף נזאר שבפורטוגל עם גליו הגבוהים מאד (בו הושג לאחרונה השיא העולמי של גלישה על גל בגובה של 30 מטרים!) ופלאיה ונאו וסנטה קטלינה - חופים שנמצאים שבפנמה ושיש בהם גלים ארוכים ומעולים לגלישה ספורטיבית.

מקור הגלישה הוא כנראה במערב פולינזיה שבאוקיינוס השקט, באיים הפולינזים, שם החלו לגלוש ראשוני הרוכבים על הגלים, על גבי לוחות עץ, כבר לפני יותר מ-3,000 שנה. הם לא עשו זאת למטרות ספורט, אלא יותר כשדייגים גילו שרכיבה על גלי הים היא דרך מהירה ויעילה מאד כדי לחזור במהירות אל החוף עם שלל הדייג שתפסו.


הנה תולדות גלישת הגלים (מתורגם):

https://youtu.be/jyn_orqdyHQ


גולש גלים צעיר במיוחד מסביר את הקסם (עברית):

https://youtu.be/HTCV3MWi_Kk


ספורט גלישת הגלים:

https://youtu.be/OsS8bQFSHHs


אחד מגולשי הגלים הטובים בעולם, קרלוס בורלה הברזילאי:

http://youtu.be/6icNdOuAa7Y


גולשי גלים נועזים:

https://youtu.be/WN1ChaLjVY4


הגולשות הן לא פחות טובות:

https://youtu.be/6GUtd7f1_Xo


ואלה שממש על גבול:

https://youtu.be/zMClH1apa20


רוצים לגלוש על הגלים?

http://youtu.be/lgyVVoyGRIo?qr=yes


מהו הרודיאו?



רודיאו (Rodeo) הוא ספורט תחרותי שבו בוקרים ורפתנים מתחרים בהפגנה של כישוריהם בטיפול ושליטה בבעלי חיים, כמו גם בהיאבקות, היגוי ומרוצי חביות.

שליטה בשוק למשל, כרוכה ברכיבה והישארות, זמן רב ככל האפשר, על גבו של השור המתפרץ. חוץ מהחזקת מעמד על שוורים, יש ברודיאו גם תחרויות של חבלים על עגלים, בהן צריך לקשור עגל בחבל במהירות, יש מרוצי חביות בהם רוכבים על סוס סביב שלוש חביות במהירות האפשרית ויש שליטה בסוסים פראיים, כשיד אחת של הרוכב באוויר.

הרודיאו הוא אחד מסוגי הספורט הפופולריים בצפון אמריקה ומנגד מעורר ביקורת מצדם של ארגונים לזכויות בעלי החיים.

זה ספורט תחרותי מסורתי שמקורו בכלל בספרד ובמקסיקו ומהן הוא התפשט והתפתח אל ארצות הברית, קנדה, דרום אמריקה ואוסטרליה. במדינות כמו טקסס בארצות הברית הוא נחשב לאחד מסמליה של המדינה. כך. גם בדרום אמריקה.

אך זהו גם ספורט תובעני ומסוכן, המצריך אתלטיות ומיומנות רבה. וזהו גם ספורט שמושך ביקורת רבה מארגונים שונים לזכויות בעלי החיים.

בדרך כלל המשתתפים הם קאובויים שטיפלו במשך שנים רבות בבעלי חיים ובמשך שנים שכללו את כישוריהם, בתרגול ותחרויות.

אירועי רודיאו מתקיימים ברמות שונות, החל מתחרויות חובבים מקומיות ועד לאירועים מקצועיים גדולים, כמו רודיאו הלאומי של הגמר (NFR), שנערך מדי שנה בלאס וגאס, נבאדה.

וחלק משמעותי במשיכה לאירוע הזה הוא ודאי האווירה ברודיאו, שהיא בדרך כלל חגיגית וכוללת אוכל, מוסיקה חיה ובידור מסוגים שונים.


#אירועי רודיאו
הבולטים באירועי הרודיאו הם אלו שבהם הקאובוי רוכב על גבי שור או סוס פראיים, כשמטרתו הברורה היא הצליח ולהחזיק מעמד כ-8 שניות על גב הבהמה המשתוללת, כשידו האחת אוחזת בחבל הקשור סביב צווארה ויד נוספת באוויר.

אגב, מיד לאחר שהמתחרה נופל מגב השור או הסוס ימהר להכנס לרחבה ברנש לבוש בבגדים צבעוניים, שישנה את נתיב הבהמה המשתוללת, כדי שותאפשר לרוכב לצאת מהרחבה ללא פגע, מה שמחייב גם כן מיומנות.


הנה רגעי רודיאו גדולים:

https://youtu.be/gbF0gfuf8rQ


רודיאו הוא ספורט מסוכן:

https://youtu.be/yILVRmFzYkw


רודיאו על שוורים:

https://youtu.be/8Vp9N8LhMGs


רק להחזיק מעמד - זה האתגר:

https://youtu.be/5UNYXXfuOO8


תולדות הרודיאו האמריקאי:

https://youtu.be/G0_C1gXD_JY


הרודיאו המקסיקני שהוא שונה מעט:

https://youtu.be/tUnbPJrbTDI


וקדימון הסרט "הרוכב" מ-2017 על כוכב רודיאו משותק מתאונת רכיבה שחולם לחזור:

https://youtu.be/AlrWRttLTkg
מהו טניס שולחן ואיך נולד?



פינג פונג שולחן, או במונח המקצועי טניס שולחן (Table tennis), הוא ספורט חדש יחסית. משחקים אותו שני שחקנים או שני זוגות שחקנים זה מול זה.

טניס שולחן משחקים באמצעות מחבט וכדור, מין הסתם על גבי שולחן שנועד לכך ומכאן שמו של הספורט הזה.

כל צד במשחק מנסה לחבוט בכדור כך שינחת בצדו השני של השולחן ושהיריב לא יגיע למצב שבו יוכל להחזיר אותו לצד שלו.



#תולדות הטניס שולחן
טניס שולחן נולד באנגליה של סוף המאה ה-19, בתור בידור לשעות הפנאי. שיחקו בו אז בשעות הערב, למעשה, לאחר ארוחת הערב. המעניין הוא שהמשחק נולד כסוג של חיקוי למשחק הטניס המקורי, חיקוי שנועד להכניסו אל תוך הבית וליצור משחק חדש לסביבה הביתית.

בהתאם לכך, סביר שבתחילה אביזרי המשחק היו חפצים ביתיים, כמו פקק של בקבוק שמפניה בתור הכדור, קופסת טבק בתור המחבט ושורה ספרים או חפצים קטנים ששימשו בתור מה שהיום הוא הרשת.

אם הזמן הפך המשחק הביתי המאולתר לאופנתי משהו. בהדרגה הוא זכה לפופולריות ואביזרי המשחק התפתחו. עם הזמן נוצרה הרשת לשולחן, נולדו מחבטים עשויי קלף והכדורים הפכו מקצועיים יותר.

הפופולריות הגוברת של המשחק הפכה אותו לספורט מקובל ועולמי. בשנת 1971 הוא אף עשה היסטוריה של ממש. זה היה באליפות העולם ביפן, עת התקיים משחק בין נבחרת סין לנבחרת ארצות הברית. המשחק הזה זכה לפרסום רב במדינות הללו והצליח כל כך לרגש, עד שהוא הוביל את שתי המעצמות להתקרבות של ממש. אחד מסממני ההתקרבות הזו, בין סין לארצות הברית, היה ביקורו של נשיא ארה"ב ניקסון בסין.

מי שיצפו בסרט פורסט גאמפ יראו אזכור לאירוע הזה...

כך או כך, בשנת 1988 התקדם טניס השולחן עוד שלב להפוך לספורט של ממש. זה היה במשחקים האולימפיים בסיאול, כששולב סופית באולימפיאדת סיאול.

בימינו טניס שולחן נפוץ מאוד בעולם, בעיקר באסיה ובאירופה. הסינים הם מהשחקנים הטובים ביותר ולא מעט מהם החזיקו באליפות העולם בטניס שולחן.


הנה על ספורט הטניס שולחן (עברית):

https://youtu.be/Tiw_JzA0HhY


על הטניס שולחן באנגלית:

https://youtu.be/gvXhx9SmOB8


שני אלופים נהדרים בסין:

https://youtu.be/XgqTPCw5cN0


בספורט הזה המוח שלנו משתפר פלאים בתפקודו:

https://youtu.be/TuHWjvcKoeE


Kuka הוא רובוט מהיר המשחק נגד אלוף פינג פונג:

https://youtu.be/tIIJME8-au8


אלוף הקונג פו, השחקן ברוס לי, משחק בנונצ'קו:

https://youtu.be/AYiLM06k-F8


ותכנית חינוכית על פינג פונג שולחן (עברית):

https://youtu.be/WFJj_ux98Gw?long=yes
איך מטפסים על הרים בלי לפחד?



טיפוס הרים (Climbing) היא אחת החוויות המפחידות שיש. הגבהים העצומים, הטיפוס הזהיר בין אבנים שכל אחת יכולה להתדרדר וליפול ואתם איתה, האוויר הדליל בגבהים, הקור, העייפות. הכל יכול מאד להפחיד.

ובכל זאת יש המוני מטפסים על הרים בעולם. איך הם לא פוחדים לעשות את זה?

ובכן, הסיפור של טיפוס הרים הוא עניין של כבלים וחבלים שמאבטחים את מטפסי ההרים, כך שאם חלילה הם נופלים, הם מוגנים מהתרסקות על הקרקע. החבלים מאבטחים אותם ואם לא התרשלו בקשירה שלהם, הם מוגנים.


הנה מטפס הרים אלוף העולם וללא אצבעות (עברית):

https://youtu.be/CvMDjSpn6lI


מטפסת הרים נועזת:

http://youtu.be/cpvyIYseFYg


מטפס אמיץ במיוחד:

https://youtu.be/l_lZc7nATT4


איפה ישנים מטפסי הרים?

https://youtu.be/XvynyBcr2sc


כך מתאמנים על טיפוס הרים:

https://youtu.be/iTWPbSgKaWI


ברוק רבוטו, המטפסת הצעירה והנועזת:

https://youtu.be/5P5akoQ_eNI


רגע של מנועים - טיפוס בלתי אפשרי ומטורף על הרים בבאגי - אל תנסו!

https://youtu.be/y1ubHrljbEE


ובואו לטפס על הרים:

http://youtu.be/7g2k0eEQUaM?qr=yes
מה זה ראפטינג?



ראפטינג (Rafting) הוא ספורט אתגרי של שיט נהרות. בדרך כלל שטים בראפטינג בסירות מתנפחות ויורדים עם זרם הנהר במעברים מורכבים ובמקומות מלהיבים, שמלהיבים את השייטים.

במקור היה הרפטינג ספורט מסוכן. לא פעם, כשלא נשמרו צעדי זהירות ובטיחות בסיסיים, נגרמו תאונות רבות בטיולים ולא פעם היו אף נפגעים בגוף ובנפש. משום כך ההקפדה על חוקי הבטיחות היא הכרחית.

מאז שנות ה-70 הוא הפך לספורט פנאי אהוב על רבים. עם השנים הוא הפך בטוח ופותח לו ציוד בטיחות מותאם ואיכותי במיוחד. כיום משמש הראפטינג גם כצורת בילוי לתיירים ומטיילים ולחוויה של היכרות עם נהרות ונופים מיוחדים, שאותם הם חווים בדרך שונה מהמקובל בתיירות רגילה. כמובן שרמת הסיכון נקבעת בהתאם לתנאי השטח וכך גם ההיתר לרמת השייטים לצאת לראפטינג במקום או לא.


הנה ספורט הרפטינג:

https://youtu.be/9txxodYuZGc


חבורת גברים ברפטינג בברזיל:

https://youtu.be/ExcXXMZYGs0


רפטינג בנהר של מפלי ויקטוריה:

https://youtu.be/28wbI73IVvQ


ולא פעם יש בראפטינג תקלות...

https://youtu.be/cahuSALfJss


בואו לעשות ראפטינג:

http://youtu.be/iv4lHXz2XlQ?qr=yes
מהם אופני הרים?
מיהם היפנים בחיתולים שנאבקים זה בזה בסומו?
מהו ספורט החרבות והסיף?
מהו הוקי קרח?
מהו הטניס ולמה הוא מכונה "הספורט הלבן"?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.