מה המקור לשמות ימי השבוע בשפות הלועזיות?
החל מהמאה השלישית, זכתה חלוקת הימים לשבעה ימים להסכמה כללית. השבוע קנה לו אחיזה בכל התרבויות. אך העמים הקדומים, פרט לעם היהודי, טרם העזו אז להתנער מכוחות הטבע ולכן הם כינו את ימות השבוע בשמות של כוכבי לכת ממערכת השמש. כל אחד מהם קושר לאל כלשהו ושלטון הכוכבים של השיטה האסטרולוגית הוחל עליהם.
ימות השבוע נקראו על שם אחד האלים, או גרמי השמיים שהיו מוכרים בעת העתיקה. אז האמינו שכל יום נשלט על ידי אל אחר (Sun, ,Moon, Mercury, Venus, Mars, Jupiter, Saturn). מאוחר יותר, עם היחלשות האימפריה הרומית, שינו האנגלוסקסים חלק מהשמות לשמות אלים נורדים וגרמאנים.
מעניין שאם במאה הראשונה לספירה נחשב יום שבת כיום הראשון בשבוע הרומאי, ככל שפולחן השמש הלך והתחזק, הפך היום שנקרא על שמה, "סאנדיי" (יום השמש), ליום הראשון בשבוע.
וכך נקרא Sunday על שם השמש, Monday על שם הירח מון או מונה, Tuesday קיבל את שמו של אל המלחמה הנורדי תיר (Tr) או תיו. Wednesday נקרא על שם וודן, יוצר היקום ואל הציד והמלחמה מהמיתוסים של השבטים הגרמאנים (קודם היה על שם שליח האלים הרומי, מרקורי).
את שמו קיבל Thursday מאל הרעם הנורדי תור (Thor) והיום השישי Friday נקרא על שם אלת האהבה הנורדית פריג (Frigg), שהחליפה את ונוס הרומית. ודאי כבר שיערתם שיום השבת Saturday קרוי על שם האל הרומי סטורן, אל החקלאות.
הנה סרטון שמסביר את שמות ימי השבוע האליליים:
https://youtu.be/uoCWAsIr_x8
ולמה דווקא שבעה ימים בשבוע ועוד בכל העולם (עברית):
https://youtu.be/1eDro63Csa8
קבלו את ההיסטוריה של שמות ימי השבוע:
https://youtu.be/JEyuQd-zMeg