» «

מייקרים

מייקר
מיהם המייקרים ומה הם אוהבים לעשות?



המייקרים (Makers), בעברית "תחביבנים", הם בעלי מלאכה מודרניים המייצרים מוצרים בעצמם, בדרך אבולוציונית, מקושרת ומשתפת. במובן הרחב של המושג אפשר להגדיר מייקר כאדם סקרן, יצירתי ובעל מוח חוקר, שאוהב לעשות דברים בעצמו, במקום לקנות אותם בחנות, כשהוא משתמש לשם כך ביצירתיות, הידע והיוזמה שלו.

מייקרים בונים כיום שלל דברים, בכל גודל, צורה ועלות. ממכונות שעושות דברים מיותרים באופן מרהיב, דרך פתרונות מגניבים לבעיות יום יום ועד לדברי אמנות, גאדג'טים, רובוטים, מלאכת יד ומכשירי מחשוב לביש - המייקר כבר יספק את הצורך לחקור ולמצוא פתרונות שיאפשרו לו להגשים חלומות טכנולוגיים.

מעבר ליצירתיות שלו, המייקר מרבה להשתמש גם בידע ששותף על ידי מייקרים אחרים. כך המייקר מהנדס תוך התבססות גם על כשרונו וגם על חוכמת ההמונים. את הידע וההתקדמות שלו יחזיר גם המייקר לאחר מכן בחזרה לקהילה וכך ייהנו מייקרים אחרים מפתרונות שהוא מצא לאתגרים הנדסיים.

המייקרים משלבים ביצירות שלהם גם את הצד המוחשי-פיזי וגם את המרכיב הטכנולוגי, לעתים קרובות מחשבים, רובוטיקה או אלקטרוניקה. האינטרנט מקשר את המייקר לידע המשותף ולחוכמת ההמונים. שיתוף הידע בקוד הפתוח מאפשר למייקרים ליהנות מרכיבים שיתופיים שמאפשרים פיתוחים מורכבים, על בסיס פתרונות שכבר הושגו על ידי קודמיהם.

בין הטכנולוגיות הנוספות שתורמות לפופולריות של התופעה נמצאים מחשבים זעירים וזולים מאד, כמו רספברי פיי ואדיסון, מדפסות תלת מימד זולות, מכשירי כרסום וחריטה נשלטי-מחשב ועוד. כל אלו מאפשרים למייקרים לבנות כמעט כל מה שברצונם ולהעביר בקלות ובדיוק רב את הרעיונות שלהם מהמחשב אל המציאות.

מכיוון שלא רק התוצאה הסופית מעניינת אותו, מייקר אופייני לא יירתע מהקשיים לבנות דבר, אלא ימשיך ויאתר דרכים ופתרונות עד ליעד. התהליך והאתגר הם בעלי משמעות בעיני המייקרים לא פחות מהתוצאה ופעמים רבות הם מתגאים דווקא בקשיים שחוו ובפתרונות המקוריים שהצליחו למצוא להם.

בשנים האחרונות המייקינג הפך פופולארי בעולם. ירידי מייקינג מתקיימים ברחבי העולם, בתי ספר מפעילים תכניות לימוד, דיווחים ותכניות טלוויזיה מסקרים הישגי מייקרים והיצע עצום של סרטוני הדרכה באינטרנט מכניסים עוד ועוד חברים למה שכבר הפך תנועה עולמית - תנועת המייקרים.


הנה תנועת המייקרים העולמית:

http://youtu.be/mklywR7TQxs


המכונות של ורדי, הסבא של המייקרים בישראל (עברית):

http://youtu.be/sBNTIWAbN6E


בשביל המייקרים פותח אפילו מחשב מיוחד, האדיסון של אינטל (עברית):

http://youtu.be/_53eOfPllwQ


כיום יש לא מעט חוגי מייקרים (עברית):

https://youtu.be/G-egSWFG6nY


גם מכונות רוב גולדברג הן צורה של מייקינג:

http://youtu.be/3z8lr7GFPPM


ומה קורה כשהעסקים מגלים את הטרנד המייקרי:

http://youtu.be/SgTH6j2kWwM
מכונית לגו
מי בנה מכונית נוסעת מאבני לגו?



חצי מיליון חלקים של לגו הספיקו לצעיר הרומני ראול אואידה כדי לבנות מכונית שנוסעת במהירות של כמעט 30 קילומטרים לשעה. המכונית, שהיא בגודל של מכונית נוסעים רגילה, מופעלת באמצעות לחץ אוויר.

את המכונית, שבנויה מכ-500 אלף לבני וחלקי לגו שונים, בנה ראודה במימון המונים שסייע לו להגשים את המיזם המשונה.

ראודה התפרסם ברשת במיזם קודם שלו, שבו הוא הטיס בעזרת בלון הליום קיט לגו של מעבורת חלל, לגובה של 35 קילומטרים, וצילם את ה"מעבורת" טסה על רקע כדור הארץ. סרטון המעבורת עשויית לבני הלגו, המרחפת בשולי החלל ומעל כדור הארץ, הוא שכנע אנשים לסייע לו.

את פרויקט "מכונית הלגו" שנולד בתחילת שנת 2012 הוא החליט לבצע "כי זה מגניב..."

במשך מספר חודשים הוא רק הכין את סדנת העבודה שבה המכונית תיבנה על ידו. הוא הציב בה מנופים שבנה למכונית הכבדה ואף בנה דגם קטן של מכונית הלגו, כדי לוודא שתכניתו נכונה. כשהחל לבנות את המכונית האמיתית הוא גילה שהוא בונה כלי רכב במשקל של חצי טון.

המנוע עצמו נבנה גם הוא מלבני ויחידות לגו. יש בו 256 בוכנות ומכיוון שהוא פועל על אוויר דחוס, החלק היחידי במנוע שאינו עשוי מלגו, הוא מכל האוויר הדחוס. באופן טבעי גם הצמיגים ומיסבי הגלגלים האחוריים אינם עשויים לבני לגו.

מכונית הלגו שלו אולי לא נסעה רחוק, אבל הגיעה מאד רחוק. לאחר שבראיונות עיתונאיים הצהיר שהוא מעוניין לבנות מיזם חדשני וגדול, שלא קשור בלגו, ראול אואידה הוזמן להגר לאוסטרליה. למותר לציין שהוא הביא איתו את המכונית שלו.


הנה סרטון של מכונית הלגו שבנה ראול אואידה:

http://youtu.be/xM_zHkUVA-M


סרטון פרסומי קצר על מכונית הלגו המדהימה הזו:

http://youtu.be/_ObE4_nMCjE


ראודה גם בנה מעין מעבורת חלל עשויה מלגו והטיס אותה אל החלל:

https://youtu.be/bluQ4eOeBwo
Intel Edison
מהו אדיסון, המחשב בגודל של בול?



המחשב הזעיר "אדיסון" (Intel Edison) הוא מחשב בגודל של בול, או כרטיס מחשב מסוג SD. הוא כל כך קטן שקשה להאמין שמדובר במחשב שלם וניתן לקנות אותו תמורת 50 דולר בלבד.

מדובר במחשב למייקרים, חובבי מחשבים שיכולים להשתמש בו כדי לפתח יכולות מתקדמות כמעט בכל מכשיר חשמלי. כמו מחשב הרספברי פיי, גם כאן הרעיון הוא לשבץ את המחשב הזעיר ביישומי מחשוב לביש או בפיתוחים בתחום ה"אינטרנט של הדברים" (IOT). הוא כה קטן שכבר שילבו אותו מפתחים בעולם בקסדות, בבגדים ממוחשבים, במכשירי מטבח שצויידו ביכולות מחשוב ועוד.

המחשב הזעיר הזה מבוסס על שבבי קווארק, שגם הם פותחו על ידי יצרנית אדיסון, חברת "אינטל". מובנים כבר בתוכו 2 מעבדים, אינטרנט אלחוטי WiFi, תקשורת Bluetooth וזיכרון מלא. מידותיו ביחס ל-Raspberry Pi הן כרבע מגודלו והוא כולל מרכיבי תקשורת מגוונים, חזקים ומהירים ממנו.

גם אדיסון, כמו הרספברי פיי האנגלי וארדואינו של אינטל (שבתוכו משובץ אדיסון לא פעם), הוא עוד חוליה בשוק המתפתח במהירות עצומה, של מכשירים חכמים ומחוברים לרשת, שאינם מחשבים רגילים.


הנה סרטון על מחשב האדיסון:

http://youtu.be/0UjUcfPdbu8


הסבר טכני:

http://youtu.be/lDKM7UKUL5A


רובוטים שעובדים על אדיסון:

http://youtu.be/CkADr_rbZuA


רובוטי עכביש שפועלים על מחשב האדיסון:

https://youtu.be/3NeJisPvHcU


וכך שולב האדיסון בגיקון, מפגש המייקרים היצירתי (עברית):

http://youtu.be/_53eOfPllwQ
מרוץ חצאי המכוניות
מהו מרוץ חצאי המכוניות?



לא מעט אנשים בעולם אוהבים מכוניות וממציאים דרכים מצחיקות או מוזרות למירוצים שונים. אחד המוזרים שבהם מתקיים כל כמה חודשים בחבל בורגונדי שבצרפת. חבל הארץ הזה, שלרוב מוכר בתור חבל ארץ של יין משובח ונוף גבעות קסום, מכיל את אחד ממרוצי המכוניות המורכבים וההזויים בתבל. הנהגים במרוץ של חבל בורגונדי נוהגים בחצי מכונית.

התחביב המוזר של נהיגה בחצי מכונית הוא לרוב תחביב של מייקרים ומכונאים, שחותכים, פשוטו כמשמעו, כלי רכב. הם נוהגים על חצי רכב ושני גלגלים. מירוץ חצאי המכוניות של בורגונדי הוא אחד המצחיקים שבמירוצים הללו. זה אולי נשמע כמו נהיגה פשוטה ומשעשעת, אבל לנהוג חצי רכב זה ממש לא קל...


הנה מרוץ חצאי המכוניות:

http://youtu.be/ObY5eaK9e6w


כך חותכים מכונית באמצע הנסיעה:

http://youtu.be/O1m0gAs-AXQ


ולא תמיד זה עובד פשוט:

http://youtu.be/ktlvQgngq90


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.