» «
כתיבת מאמרים
על מה להקפיד בכתיבת מאמר באאוריקה?



רוצים לכתוב מאמרים מעולים, שיאושרו כבר בניסיון הראשון או השני שלכם? - אתם כבר יודעים שאנחנו מקפידים באקדמיה על כתיבה ברמה גבוהה. הרי לא נקל עליכם עם מאמרים לא כתובים היטב. יש כותבים שמגיעים ל-20 ו-25 טיוטות עד שאני מאשרים את המאמר שלהם (יש גם מאמרים שאיננו מאשרים כלל).

הנה הדגשים שלנו לכתיבה מעולה של מאמרים לכתב העת המדעי של אאוריקה, כאלה שיקנו לכם נקודות רבות לתואר שני ושלישי:


#פיסוק
משפטים המפוסקים נכון הם חלק מאוד חשוב בכתיבה. בתגית "פיסוק" תוכלו ללמוד את החוקים הבסיסיים, לשפר ולהצטיין בזה. מיד תראו איך הכתיבה שלכם, לא רק כאן, תקפוץ לשמיים באיכותה.


#פתיחה
מאמר טוב הוא מאמר שמציג בפשטות ובצורה בהירה כבר בתחילתו את הנושא שבו הוא עוסק. זה קורה בפסקת הפתיחה של המאמר. אם הוא כתוב רע אז הקורא לא יימשך לקרוא את שאר המאמר. אומרים ש"אין הזדמנות שנייה לרושם ראשון" ופתיחת המאמר היא הרושם הראשון.

נסו לסקרן, לעניין, אולי לתת דוגמה או סיפור ספציפי וקצרצר שמשקף את בעיית המאמר. כך תלכדו את הקורא ותגרמו לו "להסתער" על המאמר שלכם.


#כתיב
אין דבר שמוריד לקורא יותר משגיאות כתיב. הן מרמזות על איכות הכותב ומשמיטות את האמון במאמר. יש לכם כלי בדיקת איות גם בתוכנות כמו Word וגם בדפדפן שלכם (בסימון אדום מתחת לשגיאה). לחיצה על שגיאה מסוממת תציע לכם את הכתיב הנכון.


#פסקאות
הבעיה שלנו עם עם פסקאות ארוכות מאוד, שלמעשה כוללות מספר פסקאות שמחוברות יחד לפסקה רבת נושאים.

כל נושא חדש שמתחיל כדאי לשבור לפסקה משלו. כך הקריאה של המאמר שלך הופכת קלה יותר ומהנה.

נא לקרוא את הפסקאות שלך ולצלם לפסקאות קצרות - כל אחת לנושא שלה. מתחלף נושא? - שברו לפסקה נפרדת.


#רווח בין פסקאות
ד"ר נדב דפני, שכותב את הערכים באאוריקה, מאמין שריווח בין הפסקאות הוא חלק מהקסם שמייחסים המשתמשים לאנציקלופדיה שלנו. שורת רווח בין כל שתי פסקאות נותנת אוויר למאמר והופכת את הקריאה לנעימה וקלה הרבה יותר. היא גם מאפשרת לסרוק בעין בקלות את המאמר כולו ולאתר איזו פסקה עוסקת במה שאתם מחפשים - היבט מסוים, דעה, נקודת מבט, הקשר וכדומה.


#תחביר
התחביר הוא אחת המשימות שהאקדמיה של אאוריקה רוצה להטמיע בכם הכותבים. קראו על הנושא בתגית "תחביר".


#סיכום
גם פסקת סיכום קצרה היא חשובה במיוחד. בפסקה הזו, שיש הקוראים לה "פסקת סיום", נסיים את המאמר, תוך עידוד הקוראים למחשבה על תוכן המאמר ועל דברים שהוצגו במהלכו. ניתן להציג בה מסקנות בקצרה.

יש המציגים בסיכום, בהתאם לנוהג המדעי של מאמרים אקדמיים, הצעות להמשך קריאה בנושא, או אפילו המלצות על נושאים שכדאי לחקור בהמשך ובכך לתרום לידע הקיים בנושא. קראו על כך בתגית "פסקת סיכום".


#סרטוני וידאו
אחת ההברקות של אאוריקה, את זה אתם כבר יודעים, היא השילוב בה של סרטונים נהדרים. למאמר שלכם חפשו סרטונים שיחזקו את הידע, הרעיון של הערך, המסר שלכם במאמר, אך גם כאלה שמרחיבים את המאמר הקצר.

סרטונים שמציגים קשר בין נושא המאמר לתחום אחר הם מצוינים ואם יש סרטון עם חיוך או הומור, הקשורים לנושא המאמר, הכניסו גם אותו אבל אחרון. כך יסיימו את קריאת המאמר שלכם בחיוך.


בהצלחה!
פסקת סיכום
איך לכתוב פסקת סיכום מאמר באאוריקה?



בכתיבת מאמר באאוריקה (וכמובן בחיים) יש לסיים הפסקת סיכום. חשוב לסיים את המאמר בפסקת סיום או פסקת סיכום מסיבה פשוטה - כי זה סופו. אנו נרצה לנצל את הסוף הזה כדי לייצר חשיבה ואולי אף פעולה אצל הקוראים והקוראות.

כמו שהוא נפתח בפסקת פתיחה, פסקת הסיום של המאמר נועדה לסגור אותו. הפסקה הזו מסיימת את המאמר, תוך שהיא מעודדת את הקוראים למחשבה על תוכן המאמר ועל דברים שהוצגו במהלכו ומציגה מסקנות ממנו, משאלות של כותבי המאמר לעתיד ואף הצעות להמשך קריאה או אפילו למחקר המשכי שיוכלו לבצע הקוראים.


#מה כוללת פסקת סיכום? - מעט פירוט:

פסקת סיום או סיכום טובה יכולה לרכז את עיקרי הרעיונות בעבור הקוראים, כך שיתעורר בהם הרצון להמשיך ולחשוב על המאמר גם אחרי סיום קריאתו.

בפסקת סיכום או סיום לא מעלים רעיונות חדשים, אלא רק חוזרים בקצרה על רעיונות שהועלו במאמר.

שימו לב שבמאמר ארוך יש להכניס לסיום תמצית קצרה של עיקרי הדברים שכתבתם במהלכו. במאמר קצר זה לא נחוץ.

בסיכום תוכלו גם להציג מסקנות, הצעות או משאלות שיש לכם, בהתאם לרעיונות ולטענות שהעליתם במאמר. אם למשל כתבתם שמחקרים מראים שלאנשים יש נטייה לא לשתות מספיק, אז בסיכום תוכלו להציע תכנית לאומית להגברת המודעות לצורך בשתייה מספקת, או להעלות רעיון שבבתי הספר יידרשו התלמידים להביא עימם בקבוק מים מלא בכל בוקר.

בפסקת הסיכום תוכלו להציג גם דעה אישית, לאחר שתזכירו ש"במאמר זה העלינו את הטענה ש..." או "במאמר עסקנו ב..." או "מאמר זה התייחס להיבטים שונים של..." וכדומה.

אם תרצו, ניתן בפסקת הסיכום גם להציע או להוסיף המלצות. לדוגמה: "בהמשך למאמר המלצותיי העיקריות הן…"

בסיום פסקת הסיכום ניתן אף לעורר את הקוראים להמשיך ולחשוב על הכתוב. עושים זאת באמצעות ציטוט של מדען, הוגה או כותב שקשור לנושא המאמר, או באמצעות שאלה למחשבה או אפילו בסיפור קצר.

בהצלחה!
פסקאות
מה סוד ההקפדה באאוריקה על פסקאות?



כותבים מאמרים לתואר שני באקדמיית אאוריקה?

בכתיבת מאמרים באאוריקה חשוב לנו שכל פסקה תהיה ממוקדת בעניין אחד. כל עוד אתם ממשיכים לכתוב באותו עניין, אין לשבור את השורות באמצעות Enter. את זה עושים רק בפסקה חדשה. בתוך פסקה נשמר רצף המשפטים. שבירת השורות באמצע הפסקה הוא מכוער ואיננו מקובל. אנו אוהבים יופי. כנראה שגם אתם, כי אתם כאן באאוריקה, אז הקפידו!


#למה יש שורת רווח בין הפסקאות?
בין פסקאות אנו מקפידים על שורת רווח. הסיבה היא ארגון המידע והקריאה הנעימה של הטקסטים אצלנו. אנו סבורים שטקסטים כמו שהם נכתבים בספרים ובעיתונים, אינם מתאימים מאוד לקריאה על מסך ובמיוחד כשמדובר על מסך הסמארטפון. בעיתונים מנסים לדחוס כמה שיותר בכל עמוד. זה חוסך להם כסף רב על נייר. לנו אין בעיה כזו, אבל אנחנו מעדיפים, בלי קשר, כתיבה קצרה ולעניין.

לכן אנו מעודדים כתיבה קצרה וממוקדת, אבל מסודרת ומרווחת יחסית, כך שהטקסט לא מרגיש עמוס מדי. כך הוא גם יותר מזמין לקרוא אותו. תודו ששורת הרווח מאפשרת קצת אוויר בין הפסקאות. אוויר פתוח הוא דבר נפלא וגם נראה נהדר בין פסקאות, לא?

אז הקפידו על שורה של רווח בין כל הפסקאות שלכם בכתיבה של מאמרים באאוריקה.

בהצלחה!
פנומן
מה עושים כשנגמרות השאלות ב"אתגר היום"?



סיימתם את כל השאלות בתואר הראשון? - ברכותינו!

עכשיו, משסיימתם את חובות התשובה שלכם בלימודים לתואר, אתם כבר בטח בעלי או מתקרבים לתואר ראשון.

אז אחרי שאתם מסיימים את כל שאלות האתגר ומקבלים את התואר "פנומן", המעיד על סיום בהצטיינות של תואר ראשון, עכשיו מגיע השלב שבו תוכלו להתחיל לכתוב מאמרים כדי להתקדם אל תואר שני. קראו עליו בתגית "תואר שני באאוריקה".

את המאמרים כותבים בהנחיית מנחי הבית שלנו. היכנסו אל האקדמיה, ממסך הבית של אאוריקה, ובחרו בכל פעם נושא שעליו תרצו לכתוב מאמר. בכל פעם שסיימתם לכתוב, לחצו על הכפתור שבתחתית מסך הכתיבה, כדי לשלוח למנחה שלכם. המנחים יעברו על המאמר ויכתבו לכם מה התיקונים הנדרשים. כך זה יחזור שוב ושוב, מעריכה לבדיקה, עד שהמאמר יהיה מוכן לפרסום בכתב העת המדעי שלנו.

כך, בלימודי התואר הראשון באאוריקה, נסייע לכם ללמוד כיצד לכתוב בהצטיינות. אחר כך יבוא התואר השני שבו תכתבו בעצמכם מאמרים בנושאים שמעניינים אתכם ובדוקטורט תוכלו לבחור תחום שבו תרצו להתמחות ותכתבו מאמרי מחקר רק בו.

בהצלחה!

כתיבת מאמרים

הדגשת טקסט
איך מדגישים כותרת במאמר באקדמיית אאוריקה?



בכתיבת המאמרים באאוריקה יש שיטה פשוטה להדגשה של שורה. רק שורה שלמה יכולה להיות מודגשת. זה נועד לכותרות במאמרים האקדמיה שלנו.

הדגשה של כותרת תהיה באמצעות הוספה של סימן # בתחילת השורה.

הדגשה כזו משמשת להדגשת כותרת של חלק במאמר או להדגשת שאלה שנמצאת לבדה בשורה ושנועדה להיות מעין כותרת לחלק הבא במאמר.


בהצלחה!
בחירת מאמר לכתיבה באאוריקה
איך לבחור ולכתוב מאמרים באאוריקה?



לבחירת נושא למאמר, היכנסו אל האקדמיה, ממסך הבית של אאוריקה. לחצו על "נושאים לכתיבה" ותקבלו רשימת מחקרים שאאוריקה מציעה לתלמידי תואר שני כרגע.

בחרו נושא שעליו תרצו לכתוב מאמר והתחילו בכתיבה.

אם אתם מתחילים בכתיבת המאמר, בהצלחה.

אם כבר הגשתם אותו לבדיקה - הרי שקיבלתם הערות ותיקונים נדרשים. אל תוותרו לעצמכם. תקנו ושפרו את המאמר בהקפדה על דרישות המנחים שלכם, עד שתגיעו למאמר מוצלח. בתגית "תואר שני באאוריקה" יש הסברים וטיפים לחוקרים צעירים.

קשה לכם? - זה מפני שאתם בעלייה. אין טעם להאשים את המנחה. לא הדלק שבמכונית הוא האשם בזה שהדרך קשה...

#סיימתם לכתוב?
לחצו על הכפתור שבתחתית מסך הכתיבה, כדי לשלוח למנחה שלכם.

המנחה יעבור או תעבור על המאמר ותקבלו את התיקונים הנדרשים. כך זה יחזור שוב ושוב, כתיבה ובדיקה, עד שהמאמר יהיה מוכן לפרסום בכתב העת המדעי שלנו.

כשהמאמר יפורסם, תקבלו הודעה. יצויינו בה גם הנקודות שהוספתם לעצמכם ואם המאמר מוצלח והמנחה התרשמ\ה שעבדתם יפה, יהיה גם בונוס נאה של נקודות להשלמת התואר.

איזה כיף לכם!
בהצלחה!
עזרה בהוספת סרטונים
איך להוסיף סרטון למאמר באאוריקה?



להוספת סרטוני יוטיוב למאמר שכותבים באאוריקה יש להוסיף את הלינק, הקישור אליהם.

נניח שבכתיבת מאמר רצית להוסיף סרטון, אחד או כמה.

מתחת לכל סרטון ביוטיוב יש אייקון של share.

כשתלחץ על Share ייפתח תפריט קטן.

בחר בתפריט את "Copy link".

הדבק במאמר את הלינק הזה לסרטון.

בסיום העריכה לחץ לשמטר את המאמר.

זהו. הסרטון מוכן להפעלה ולצפייה לקוראי ולקוראות המאמר..

בהצלחה!
גוגל
איך מחפשים חיפוש מתקדם ומוצאים הכל בגוגל?



החיפוש הפשוט בגוגל מנפיק תוצאות נהדרות, ודאי בהשוואה לחיפושים במנועי חיפוש מתחרים. אבל רבים לא יודעים שיש בגוגל סרץ', מנוע החיפוש הכי טוב ומבוקש בעולם, שלל כלי חיפוש שהם אפילו טובים יותר מהחיפוש הרגיל וכמובן מאפשרים חיפושים חכמים במיוחד.

הנה מדריך וידאו שימושי לחיפושים חכמים באינטרנט לצורך כתיבת מאמרים באקדמיית אאוריקה. המדריך צולם ונערך על ידי אנשי משרד החינוך.


הנה מדריך וידאו לחיפוש מתקדם בגוגל:

https://youtu.be/oHL9KnaQDfo


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.