» «
אאוריקה בבית ספר
מהו האתר אאוריקה?



אאוריקה היא אנציקלופדיה לפיתוח הסקרנות והידע הכללי. המוטו שלה הוא "ערכים - ללא משוא פנים". באמצעות ערכים אנציקלופדיים אנו רוצים לעודד ערכים חברתיים, שלא פעם דומה שהם הולכים ונחלשים.

זהו אתר אינטרנט המיועד לילדים ולצעירים, אבל גם למבוגרים שהם צעירים ברוחם ולא איבדו את הסקרנות הטבעית שלהם, במובן הטוב ביותר של המילה.

זוהי אנציקלופדיה המעודדת סקרנות, מאפשרת לגלות את סודות העולם והתופעות המופלאות שבו ולקבל תשובות לשאלות המעניינות אתכם, בכל התחומים.

יש באאוריקה את כל המרכיבים שאנו מאמינים שיוצרים למידה משמעותית, כולל לימוד, הבנה, חוויה, הומור, פיתוח דמיון, הבנת הקשרים בין תחומי הדעת, נגישות לידע זמין ומגוון, פיתוח היצירתיות ובעתיד גם תקשורת עם לומדים נוספים ושיתוף פעולה עם אחרים, כדי לבצע משימות רבות משמעות.

מטרת אאוריקה היא להקנות את כל אלה באמצעות הצגת ערכים קצרים ומעניינים, המלווים בתמונות וסרטוני וידאו שנבחרו בקפידה מהרשת.

לצד החיפוש והסידור המסורתי של מידע, אאוריקה מציעה חוויה של גילוי ומפגש אקראי עם פריטי ידע אקראיים מתחומים שונים (לחצו על קוביית ההגרלות בתפריט הראשי).

יש כאן גם לימוד ייחודי של תופעות חוצות תחומי דעת וחקר של נושאים רב-תחומיים מרתקים וייחודיים. תוכלו לעשות זאת באמצעות התגיות שבסוף כל ערך, באינדקס שבתגית "אינדקס הנושאים" או באמצעות ההשלמה האוטומטית שבתיבת החיפוש שלנו.

אאוריקה מיועד לילדים בגילאי 9-90, אבל בהנחייה וביחד עם ההורים היא תוכל לשמש גם צעירים יותר.

ניתן למצוא כאן מידע על מגוון נושאים המעניינים ילדים ומבוגרים. אם מצאתם ערך או נושא מעניין ומשמעותי לכם, תוכלו לנעוץ אותו העץ שלמטה והוא יופיע בלוח האישי שלכם. הלוח הזה הוא "אוסף הידע" שתרצו לבנות לעצמכם לעתיד.

למעשה, אאוריקה היא בי"ס ענני, כמו בית ספר אבל בית ספר בענן. כי באאוריקה יש גם אקדמיה, המאפשרת ללמוד ולרכוש ידע עד לדוקטורט לילדים. כן, ילדים, כי כבר סיכמנו שילדים זו מחמאה לאנשים שחלקם מאוד מבוגרים, אבל הם לא איבדו את הילד הסקרן והמוכשר שבהם.

הלימודים באאוריקה מתחילים בלימודים לתואר ראשון, במסגרת מה שאנו קוראים "אתגר היום". קראו על כך בתגית "אתגר היום" או בתגית "תואר ראשון באאוריקה".

בתואר השני תוכלו לכתוב מאמרי מחקר, בהנחייה של מנחים תובעניים אונליין, שידרשו מכם מצוינות ושיפורים מתמידים וחוזרים, עד שהמאמר יאושר לפרסום בכתב העת האקדמי שלנו. זה קשה ולוקח לפחות 3 שנים לסיים תואר שני. פרטים בתגית "תואר שני באאוריקה".

לאחר סיום תואר שני תוכלו לעשות מחקר לדוקטורט בנושא שקרוב ללבכם, בלימודים לתואר שלישי, הדוקטורט.

כך ניתן ללמוד כאן, כמו שאנו מאמינים שצריך ואפשר ללמוד במאה ה-21. מכל מקום, בכל זמן, עם כל מכשיר, בקצב שלכם ובעושר של ידע המחבר פרט לפרט לכדי תמונה מלאה של העולם שמסביבנו, על העבר, ההווה והעתיד שלו.
וידאו 360
איך לצפות בסרטוני 360 מעלות באאוריקה?



צפיה בסרט ב-360 מעלות מתחילה בבחירת הסרטון. באאוריקה יש המון סרטוני 360 מעלות, שבהם תוכלו לצפות על ידי לחיצה על הקישור, אם אתם בטלפון, או סריקה בטלפון של קוד ה-qr שאתם רואים במחשב או בטאבלט.

עכשיו סובבו את הטלפון לכל הכיוונים ותראו שהוא מתנהג כמו חלון למציאות תלת-ממדית. זה כיף, לא?

אם תרצו, תוכלו לקנות משקפי תלת ממד בגרושים. מכניסים לתוכם את הטלפון החכם שלכם ואז הוא מציג את הסרטונים הללו בצורה מדהימה עוד יותר! - כשמשתמשים בו כדאי לחבר אליו גם אוזניות ולשמוע ביחד עם החוויה התלת-ממדית.


הנה הצפיה ב-360 עם מציאות מדומה בקלות:

http://youtu.be/X44F6ROnuH4


רוצים לנסות? - בואו להכיר חוויות שלא היכרתם בצלילה בשונית הגדולה ליד אוסטרליה:

https://youtu.be/lJype_TafRk?qr=yes


או זו:

https://youtu.be/FYT8hJfRC1I?qr=yes


והנה פלייליסט שלם של מראות מדהימים:

https://youtu.be/X5GVaYYaoR4?list=PLBIsvuObDf1tPTIigjGaZrqzSfBjF9zlf?qr=yes
אאוריקה
איך מוסיפים ערכים באאוריקה?



אם אתם מומחים, יש לכם ידע ונכונות להציע ערכים ומידע חדש ומסקרן לאאוריקה ואתם לא מנסים להוסיף מידע מסחרי או שטויות לאנציקלופדיה של כולנו, עשו כך:

1. לחצו על התפריט שמשמאל המסך למעלה. יש לו צורה של 3 קווים מאוזנים.

2. בחרו את "הוספת ערך".

3. שימו לב שאנו מחייבים להירשם לאאוריקה. הדבר נועד כדי שנוכל לבקר את מי שמוסיף מידע ולהקפיד שלא יוסיפו לנו תוכן ששייך לאחרים או שטויות. אם אתם צריכים להירשם - הירשמו. אאוריקה לא שולחת זבל ולא מוכרת את המידע עליכם לאחרים.

4. רשמו את השאלה והתשובה של הערך שברצונכם להוסיף ולחצו על כפתור השליחה. אנו נבדוק את הערכים שהוספתם ואם הם עומדים ברמה ובסוג הידע שאנו מעוניינים בו - נשמח להוסיפם עם קרדיט מלא לכם!


תודה ובהצלחה!
אאוריקה
על אילו מכשירים אאוריקה פועלת?
האם אאוריקה עובדת גם בסלולאר ובטאבלט?
לאילו פלטפורמות אאוריקה מותאמת?


אאוריקה היא אתר רספונסיבי, מה שאומר שהיא מותאמת לכל המכשירים המאפשרים שימוש באינטרנט. אייפון, אנדרואיד, אייפד או טאבלט - הגירסה המותאמת הזו גם מתגברת על החסרונות של המכשירים מכל הסוגים.

גודל מסך גם הוא עניין ולכן, בנוסף לגרסה למחשב השולחני ואחרת למחשב הנייד, פיתחנו את אאוריקה כך שתותאם אוטומטית גם לסמארטפונים ולטאבלטים הגדולים יותר.

כל גרסה מתאימה את עצמה לגודל המסך של המכשיר בצורה הטובה ביותר ומנצלת היטב את היתרונות של המכשיר ואת גודל וצורת המסך שלו, כולל דפדוף ולילה במסכי מגע ניידים, שימוש בגלגלת העכבר לדפדוף בתצוגת התשיעיות של הערכים על המחשב וכדומה.

בהצלחה!

הדרכה

אאוריקה
למה דפדוף בתמונות גדולות מאט את אאוריקה?



אם בחרתם לראות את אאוריקה בתמונות הגדולות ולא בתשיעיות או ברביעיות, היא טוענת תמונות גדולות ואיכותיות, שהרזולוציה שלהן גבוהה מאוד ולכן גם נפח הקבצים שלהן גדול מאד.

טעינה של קבצים גדולים משתמשת ברוחב פס גדול יותר ולוקחת יותר זמן.

במחשבים שמחוברים לאינטרנט בחיבור שאינו מהיר מאד, זה יכול להאט את השימוש באאוריקה. אם זה מה שקורה, כנראה שרוחב הפס שבו אתם מחוברים לרשת הוא איטי יותר. במקרה כזה מומלץ לעבור לתצוגת הערכים ברביעיות או לחזור לתשיעית והכל ירוץ מהר יותר.

בהצלחה!
אאוריקה
למה הערכים באאוריקה קצרים?



אנחנו מאמינים שאאוריקה צריכה לספר את הדברים העיקריים והחשובים על כל נושא. אנו עובדים קשה כדי להציג ערכים קצרים וברורים, מעניינים וממוקדים וזה, תתפלאו, דורש המון השקעה.

אנחנו גם משתדלים לספר אותם בצורה לא רשמית וכבדה כמו ערך כבד באנציקלופדיה משעממת, אלא כסיפור שמעניין לקרוא או כרעיון מסקרן ששווה לדעת וכיף לזכור.


#רוצים להעמיק? - ויקיפדיה אצלנו בכיס, באייקון ה-W שלמטה?

אנחנו מאוד מעריכים את ויקיפדיה. עד כדי כך שהפכנו אותה לפיצ'ר...

מה זה אומר? - שבשביל מי שמעוניין להרחיב ולקרוא באריכות על נושא כלשהו באאוריקה, הצבנו בתחתית חלון הערך את הסמל של וויקיפדיה. לחיצה על האייקון בצורת האות W תפתח לכם לשונית עם כל הידע מהערך המקביל בויקיפדיה. יהיו שם המון טקסט והסברים מפורטים, כמו שרק עשרות כותבי כל ערך בוויקיפדיה יודעים להכניס.

אם יש ערכים שאייקון ויקיפדיה לא פותח בהם ערך ממנה, הרי זה משום שאין עדיין ערך כזה בויקיפדיה העברית. במקרה כזה תמיד תוכלו לחפש בגוגל ולהמשיך לגלות עוד דברים על הנושא.

ואגב, אנחנו לא תמיד יכולים לדעת מה אתם רוצים וחסר לכם. אז אם יש ידע מעניין שנראה לכם שצריך להוסיף לאאוריקה, או אפילו ערך שחסר לכם, אתם מוזמנים ללחוץ על אייקון העיפרון בערך המתאים באאוריקה ולציין את זה שם. אנו נשמח לבדוק, לערוך ולהוסיף את הנדרש לאאוריקה, או בערך קיים או בערך חדש משלו.

לכו ללמוד. ללמוד (כאן) זה כיף!
שאלות אאוריקה
איך שואלים שאלה באאוריקה?



סליחה, אך השאלות באאוריקה בוטלו בשנת 2018 בשל כמויות אדירות של שאלות שרובן היה מיותר כי חיפוש באאוריקה היה עונה עליהן בקלות.

אנו משאירים את הכתוב רק כי אתרים רבים מפנים לכאן ורצינו ליידע. פשוט היכנסו לתגית "חיפוש באאוריקה" ולמדו כיצד לחפש נכון.

בהצלחה!
ד"ר נדב דפני וצוות אאוריקה
אאוריקה
למה יש סרטונים באנגלית באאוריקה?



ד"ר נדב דפני, ראש אאוריקה, מאמין שבעידן הנוכחי יש מקום לגדל ילדים שמגיל צעיר יתמודדו עם השפה האנגלית, בצורה הטבעית ביותר. השפה האנגלית הפכה מזמן לשפה הרשמית של "הכפר הגלובלי". ילדים שגדלים היום יהיו אזרחי העתיד של עולם שבו יהיו חייבים יותר מאי-פעם, לתקשר, לדבר וללמוד באנגלית.

רק אם יוצבו לילדים מגיל צעיר חומרים באנגלית, גם ללא תרגום, יתרגלו ילדינו להאזין לאנגלית ובהדרגה גם להבין את השפה. זה אמצעי מעולה בשבילם, לרכוש באופן טבעי את השפה, החיונית כל כך לעתידם.

קשה לכם להבין את הסרטונים? - בכל מקרה של סרטון שקשה לכם להבינו ועדיין חשוב לכם, הזמינו מבוגר אוהב, את אחד ההורים למשל או מי מהאחים הגדולים, ובקשו שיסייעו לכם. כך תיהנו מחוויה של ביחד, תלמדו להבין את מה שחשוב בסרטון ותוכלו לרכוש אוצר מילים שילך ויגדל עם הזמן. על הדרך יוכלו גם המבוגרים לבלות זמן איכות עמכם וליהנות מהרבה ידע מסקרן שאנו מציעים כאן.

אאוריקה היא כלי חדשני שנועד ליצור ילדים סקרנים, שואלים, לומדים ומגלים ולא רק בבית-הספר, אלא כדרך חיים. בפאזל של הידע האנושי שאנו מציגים כאן, האנגלית היא הכלי העיקרי שיבטיח עתיד עצמאי ואיכותי לילדי אאוריקה. אם נסתפק רק במה שהרשת מציעה בעברית - נפסיד המון!


אולי תתחילו עם הסרטון הבא והחשוב כל כך? - בהצלחה!

https://youtu.be/AjZ0KbJcav0


פעילויות אאוריקה
מהן פעילויות אאוריקה?



תגית "פעילויות אאוריקה" מציגה ערכים שבהם תוכלו לא רק ללמוד, אלא גם ליצור, לחקור, להתחבר ולשחק, בנושא הנלמד.

בערכים כאלה תוכלו להכיר, להבין ואז גם לפעול - ביצירה, בשעשוע, בניסוי וטעייה ועוד. זו דרך נפלאה ללמוד ולא רק מקריאה וצפייה בסרטונים.

הפעילויות הן לרוב בקישורים המצורפים לתחתית הערך. הן משתנות וכוללות אתרים ושירותים מקוונים לפעילויות כמו:

יצירה - דוגמת ציור, הלחנה, הקלטה וכדומה.

חקר - סימולציות, מכשירים וירטואליים ועוד.

משחקים - שניתן ליהנות וגם להתחבר לערך שממנו למדנו.

ניסויים - בתגית "ניסויים בבית" תוכלו למצוא לא מעט סרטונים עם ניסויים מעניינים, מדעיים וקלים ברובם לביצוע בבית.

לימודים מרחוק - מאות קורסים תוכלו ללמוד, בחינם ובלמידה מהבית, בקמפוסים הווירטואליים שבתגית "למידה מרחוק".

אז קדימה לתגית "פעילויות אאוריקה" ותיהנו!
איך גולשים באאוריקה כשהסרטון ממשיך להתנגן ברקע?



הסרטונים באאוריקה פועלים רק כל עוד הערך שבו הם מופעלים מוצג, אבל במקרים הנדירים שחשוב לכם להמשיך ולהקשיב לסרטון ברקע ובמקביל להמשיך ולעיין בדברים אחרים באאוריקה, תוכלו ללחוץ על האייקון של Youtube שבתחתית הסרטון, הוא ייפתח בלשונית נפרדת וימשיך לנגן ברקע, בלי להפריע להמשך הגלישה.
מיהו הפרופסור המפוזר של אאוריקה?



באקדמיה הצעירה, המשחק האקדמי של אאוריקה, אנו מלמדים אתכם הרבה דברים על העולם ואתם לומדים טוב יותר בזכות פיצוח האתגרים, כלומר החידות שלנו והדהירה לעבר הדוקטורט לילדים.

בתארים הגבוהים תכתבו גם אתם באאוריקה ואגב-כך גם תלמדו אחרים!

אבל הפרופסור שלנו באאוריקה קצת מפוזר.. לעיתים זה ממש נראה כאילו שהוא השתגע, כי בגלל הפיזור שלו הוא נותן לפתרון האתגרים המון נקודות פתאום ושואל שאלות יותר קשות מהרגיל... נראה שהוא שוכח שאתם ילדים, מבולבל שכמותו.. או שאתם לא ילדים? רגע, לפעמים גם אנחנו מתבלבלים...

טוב, לא משנה... בכל מקרה כדאי שתקפידו להגיע בכל יום, כדי שתוכלו ליהנות מזה שהפרופסור הוא מפוזר שכזה ולהרוויח יותר נקודות מהרגיל תוך שבירת ראש בפיצוחי ידע קשים מהרגיל!

הבטחנו לכם שזה יהיה יותר ויותר מעניין, לא?


הנה פרופסור מפוזר אחר, מהקולנוע:

https://youtu.be/_lM_AXqlcHY
מהו עושים בתואר ראשון באקדמיית אאוריקה?



הלימודים לתואר הראשון באקדמיה של אאוריקה הם פשוטים והכיפיים, ממש כמו באוניברסיטה. אמנם תתאמצו, אבל כמו שמתאמצים לנצח במשחק ילדים.

אבל לפני שאתם עפים על עצמכם נסביר ש"אתגר היום" הוא משחק בו תקבלו בכל בוקר שאלה יומית, באתר או במייל שלכם, שאלה שהיא ייחודית רק לכם.

אם תענו עליה, והתשובות מצויות בערכים שבאנציקלופדיה אאוריקה, תקבלו נקודות לתואר. בכל יום תוכלו לצבור את הנקודות האפשריות שלו.

הסברים על המשחק הממכר באנציקלופדיית "אאוריקה" תוכלו לקבל בתגית "אתגר היום".

בהצלחה!
מה תפקיד התגיות באאוריקה?



אאוריקה היא אנציקלופדיה של תופעות. היא כנראה הראשונה בעולם שמלמדת כך על העולם. התגיות הן המייצגות של התופעות.

#אבל מהן תגיות?

תגיות הן מילות מפתח המייצגות נושאים שבהם קשור הערך שאתם צופים בו באאוריקה. לדוגמה, כשתיכנסו לערך: "מי המציא את המטוס?" תוצג לכם, בין השאר, גם התגית "מטוסים". זאת מכיוון שהיא אחד הנושאים שאליהם משתייך הערך. אבל הערך הזה גם קשור באאוריקה לתגית "ממציאים גדולים" וגם לתגית "המצאות גדולות" וכך הלאה. כל אלה הן תופעות, או נושאים ש אאוריקה מזהה קשר אליהם מהערך הבודד.

לימוד דרך תופעות, במקום דרך פריטים בודדים, הוא דרך נפלאה וחכמה הרבה יותר ללמוד על העולם ולהבין אותו.

מה שיפה בשיטת התגיות הוא שהקלקה על כל תגית תציג את כל הערכים שקשורים בה. כך ניתן להבין הרבה יותר טוב נושא ואת הקשרים בינו לבין עניינים דומים או מקבילים לו, בתחומים אחרים. כך מגלים קשרים מרתקים בין נדע לאמנות, לטכנולוגיה, לטבע, להיסטוריה וכך הלאה.


#לכותבי המאמרים בתואר שני
הכותבים באקדמיה הצעירה של אאוריקה ישמחו לדעת שאם ישלבו בגוף המאמר שלהם תגית, היא תוצג אוטומטית לקוראים ותאפשר מעבר בקליק לנושא שלה.

איך עושים את זה? - פשוט כותבים במשפט את הצירוף תגית "OOO", בתגית "OOO", לתגית "OOO" וכדומה (את העיגולים מחליפה התגית שאליה תרצו לקשר) והיא תהפוך לתגית מקשרת. זה ההיפרטקסט החביב של אאוריקה.
איך מנווטים באאוריקה?



#דפדוף
הדפדוף בין הערכים של אאוריקה אפשרי בהמון צורות. כל אחד יוכל לבחור איך נוח לו לדפדף - או באמצעות חיצי המקלדת לצדדים (ימינה זה קדימה ושמאלה - אחורה), או בלחיצה על החיצים שרואים בצד שאליו מביאים את העכבר, או בצורה הכי מגניבה - על ידי הגלגלת של העכבר (קדימה ואחורה). אם רוצים לקפוץ לאזור מסוים - תוכלו להקליק על אחד הכדורים שמתחת לתשיעיות.

#חיפוש
תיבת החיפוש של אאוריקה היא כלי מעולה למציאת כל דבר שתחפשו. הסיבה העיקרית היא מנגנון ההשלמה האוטומטית שבה. אל תכתבו שם שאלות אלא ביטוי כללי או תופעה שאתם מחפשים. תוך כדי הכתיבה תנבא תיבת החיפוש מה אתם מחפשים ותנסה להשלים בהצעות לבחירה. אם מצאתם השלמה שמתאימה - בחרו בה.

למי שלא מצאו כך ומעוניינים בחיפוש מעמיק בתוך אאוריקה, או בשאילת שאלות את אאוריקה, עדיף לפנות לגוגל. שאלו שם ובסוף השאלה הוסיפו את המילה אאוריקה. אם יש לנו את זה אז גוגל ימצא! - לא סתם זה מנוע החיפוש הטוב ביותר בעולם...

#מספר ערכים בדף
ראשית, לחיצה על האייקונים שמשמאל למעלה תאפשר לכם להציג כמה חלוקות - 1, 4 ו-9 ערכים על המסך. 4 ו-9 רצים מהר ויפה, אבל אם אין לכם אינטרנט ממש מהיר הימנעו מה-1. הסיבה היא שאלה תמונות גדולות מאד ולוקח זמן עד שהן מגיעות ונטענות מהאתר אצלכם במחשב.

במסך מגע של טאבלט או סמארטפון תוכלו לדפדף ברשימה, במחווה של האצבע למעלה ולמטה, לכיוון הרצוי. כדי לעבור בין ערך לערך הבא ברשימה, לחצו למטה על החיצים ימינה ושמאלה.

#יש גם את התגיות
ניווט באמצעות התגיות גם הוא מומלץ. כל תגית היא בעצם נושא, שכל מה שתראו בו ילמד אתכם על הנושא ויתן המון דוגמאות.

כללית חשוב לדעת שאאוריקה היא אנציקלופדיה ייחודית. במקום דרך ערכים בודדים, אנו מלמדים על העולם דרך תופעות. כל תגית מייצגת תופעה. בלחיצה על תגית תקבלו מיד פריסה רב-תחומית, שגם גדלה כל הזמן ומדגימה את התופעה. כך מאפשרת התגית להבין את העולם טוב יותר.

אז בקיצור, נסו להקליק על תגית שמעניינת אתכם, או בתחתית הערך שבו אתם נמצאים או באינדקס הנושאים ותראו מגוון ערכים מעניינים בנושא שלה באאוריקה. ראו את תגית "אינדקס הנושאים".
מהו עושים בתואר שני באקדמיית אאוריקה?



סיימתם תואר ראשון ואתם פנומן? - ברכותינו!

התואר "פנומן" הוא סיום בהצטיינות של תואר ראשון. עכשיו מגיע השלב שבו תוכלו להתחיל את התואר השני באקדמיה.

בתואר שני אתם עוברים מקריאה והאזנה להרצאות (דרך הערכים והתופעות שערכים באאוריקה) והלימוד המאתגר (בפיצוח האתגרים היומיים שלנו), לתחילת חקר וכתיבת מאמרים בתואר שני.

את המאמרים תכתבו כתלמידי המחקר שלנו, הסטודנטים לתואר שני, בהנחיית מנחי הבית של אאוריקה.


#איך עובד תואר שני באאוריקה?
בלימודי התואר השני באאוריקה נסייע לכם ללמוד לכתוב מאמרים מעולים ולחקור כדי להגיע להשלמת מאמרים כאלו.

במהלך התואר הזה תכתבו מאמרים בנושאים שיעניין אתכם לבחור, מתוך נושאי מחקר שבהם עוסקת האקדמיה.

הכתיבה לא תהיה קלה. ממש כמו תלמידים למאסטר (תואר שני) באוניברסיטה, אתם תגישו שוב ושוב את המאמרים שלכם למנחה והוא ידרוש תיקונים, ישאל שאלות, "יציק" עם שגיאות במאמר וידאג שתהיו אלופים.

לא מתאים לכם? - הכל בסדר. גם בחיים לא מעט אנשים מסתפקים בתואר ראשון. אבל מי שרוצים להתקדם יודעים שזה קשה. ואנחנו לא עושים הנחות. יש מאמרים שנדרשו לעשרות הגשות עד שאושרו.

אבל כשתשלימו את התואר השני ותגיעו לדוקטורט, אז תוכלו לבחור נושא או תחום דעת שבו תרצו להתמחות ותכתבו מאמרי מחקר שיאפשרו לכם להתמחות בו ולהגיע לדוקטורט אאוריקה בתחום. שם זו הפסגה של ההישגים אבל גם של הקושי. משם תצאו ממש מדהימים.

אחרי דוקטורט באאוריקה, האוניברסיטה האמיתית תהיה פצפוצי אורז בשבילכם... ☺️

בהצלחה!
האם יש אינדקס באאוריקה?



יש באאוריקה כל כך הרבה נושאים שקשה לתפוס ולהגיע לכולם. חוץ מהחיפוש המשוכלל שלנו, שגם משלים את מילות החיפוש ומסייע למצוא כל דבר אפשרי, יש באאוריקה אינדקס מפורט של כמעט כל ונושא שאנו מציגים בה.

ראו קישור לאינדקס אאוריקה כאן למטה.


#איפה האינדקס נמצא באאוריקה?

בגרסת המחשב של האתר תמצאו את האינדקס של אאוריקה בכפתור "אינדקס". הוא נמצא בראש רשימת הקטגוריות שבצד ימין.

בגרסת המובייל, בטלפונים החכמים שלכם, תמצאו את האינדקס בתפריט שלושת הקווים למעלה משמאל, או בלחיצה על "כל הנושאים" במסך הראשי של האתר.

תוכלו להגיע למסך הראשי של אאוריקה, בלחיצה על הלוגו של אאוריקה, בראש המסך.

בהצלחה!
איך מחפשים חיפוש מתקדם ומוצאים הכל בגוגל?



החיפוש הפשוט בגוגל מנפיק תוצאות נהדרות, ודאי בהשוואה לחיפושים במנועי חיפוש מתחרים. אבל רבים לא יודעים שיש בגוגל סרץ', מנוע החיפוש הכי טוב ומבוקש בעולם, שלל כלי חיפוש שהם אפילו טובים יותר מהחיפוש הרגיל וכמובן מאפשרים חיפושים חכמים במיוחד.

הנה מדריך וידאו שימושי לחיפושים חכמים באינטרנט לצורך כתיבת מאמרים באקדמיית אאוריקה. המדריך צולם ונערך על ידי אנשי משרד החינוך.


הנה מדריך וידאו לחיפוש מתקדם בגוגל:

https://youtu.be/oHL9KnaQDfo


מה פירוש האייקונים באאוריקה?



#אייקון תמונה
יציג לכם אוסף תמונות ודימויים חזותיים המתייחסים לערך שבו אתם נמצאים.

#אייקון עיפרון
לחצו עליו לשליחה למערכת של הערה, תיקון, או דיווח על בעיה בערך שבו אתם נמצאים.

#אייקון נעץ
יוסיף את הערך לאוסף אישי של ערכים שמעניינים אתכם, או ערכים שאתם אוספים לצורך הרצאה שאתם מכינים.

#אייקון W
יציג לכם הרחבה על הערך באנציקלופדיה ויקיפדיה, שלא פעם כוללת הרבה מידע חשוב, שיוכל לסייע להעמקה בתחום בו אתם מתעניינים.
מה המשמעות של "פנומן" באקדמיית אאוריקה?



בתרבות האנושית "פנומן" הוא אדם בעל יכולות שכליות גבוהות במיוחד. בסרט בשם זה משנת 1996 מגלה מכונאי הרכב ג'ורג' מאלי, המגולם על ידי ג'ון טרבולטה, שהבזק אור תרם לו יכולות שכליות מדהימות. האיש שיכול לפתע לקרוא ולקלוט מידע וידע במהירויות לא אנושיות, מנצל אותם לטובתו ולטובת החברה.

זהו הפנומן שלנו. רק בלי הבזק האור, או אולי עם אאוריקה כסוג של אור. כי אכן, בעינינו פנומן הוא אדם בעל כישורים שכליים, תבונה, ידע ויכולות חשיבה גבוהות, המסוגל לעמוד באתגרים מוחיים קשים.

כך שאם קיבלתם באאוריקה את התואר "פנומן", קבלו את ברכותינו! - אתם בטופ. לא זו בלבד שעמדתם בהצלחה וקיבלתם תואר ראשון באקדמיית אאוריקה, אלא גם עשיתם את זה כמו גדולים!

מי שמקבלים כאן את התואר "פנומן" הם מי שלא רק סיימו את התואר הראשון, אלא עשו זאת בהצטיינות ועמדו בכל האתגרים של התואר, כולל הכל.

מדובר במאות רבות של פיצוחים, אתגרים שחלקם קשים מאוד ושהצלחתם לפצח. אתם ככל הנראה מעולים, או במילים אחרות "פנומנים".

וזה אולי השלב בחייכם בו תרצו לחשוב על המשך הקריירה האקדמית שלכם לעוד תואר באקדמיית אאוריקה. קראו על האפשרויות בתגית "תואר שני באאוריקה".

בהצלחה!
איך לחפש במנוע החיפוש של אאוריקה?



באאוריקה יש כמה צורות למצוא כל דבר שיש לנו בשבילכם:


#חיפוש בתיבת החיפוש - במחרוזות
הכי פשוט למצוא מידע זה במנוע החיפוש שלנו. אבל הוא מעט שונה מגוגל. שם אתם יכולים לרשום כל שאלה והוא מוצא תמיד. ככה זה כשאתה חברה של גאונים שיוצרים את מנוע החיפוש הטוב בעולם ובנוסף מפעילים בינה מלאכותית (לנו עדיין אין).

אז אצלנו מחפשים מושג או נושא, במילה אחת או שתיים. ההשלמה האוטומטית שלנו תסייע ותנסה "לנחש" מה אתם מחפשים. אם ראיתם את מה שאתם מחפשים בהצעות שצצות לכם - בחרו בזה ותקבלו אותו מיד ורק אותו.

אוקיי? היעזרו בהשלמה האוטומטית הנהדרת שלנו והיא תסייע לכם.

רוצים לנסות? - במקום לרשום החיפוש "מהו כוכב הלכת הגדול ביותר?" חפשו "כוכבי לכת" ותגלו את הפלנטות הללו, מה שיאפשר לכם לזהות את האחד. על הדרך תגלו המון דברים אחרים שלא חיפשתם ואולי יעניינו אתכם ויתכן שיתנו לכם רעיון מטורף למשהו - כך בדיוק חוקרים מגלים דברים מרתקים שיהפכו לעתים לתגליות ענקיות וכך מהנדסים חושבים לפתע על המצאה חדשה שתשנה את החיים למיליארדי אנשים. אתם בחברה טובה!


#חיפוש חיתוכים
באאוריקה תוכלו לחפש חיתוך של נושאים. כדי למצוא את האדם הגבוה בעולם תוכלו לחפש את שתי התגיות "גובה" ו"אנשים", עם פסיק ביניהן.

רוצים לנסות? - במקום לחפש "מי האיש הגבוה ביותר בעולם?" כדאי לחפש משהו כמו "גובה, אנשים".


#חיפוש באינדקס
אינדקס הוא רשימת כל הנושאים באנציקלופדיה שלנו. האינדקס כולל את כל הנושאים באאוריקה, אבל שימו לב שבו תמצאו בעיקר נושאים שלמים. יש אלפים כאלו ואנו קוראים להן "תגיות" (תוכלו לראות אותן גם בתחתית כל ערך - נסו ללחוץ ותגלו עולם מרתק של ערכים הקשורים לערך בו אתם נמצאים). לאינדקס תגיעו בלחיצה על "אינדקס" שבראש תפריט הנושאים שלנו (שבו יש רק את הנושאים המרכזיים והגדולים), או בתפריט הצד ובחיפוש, בתור "אינדקס".

שווה לדעת שכל נושאי האינדקס מופיעים גם בהשלמה האוטומטית של החיפוש שלנו.


#איתור אקראי של נושאים
אחד הכיפים הגדולים באאוריקה, לפחות בעינינו, זה לקבל מעין אוסף של ערכים מוגרלים באקראי. ל"הגרלת ערכים" פשוט לחצו על אייקון קוביית המשחק שבראש האתר בטלפון ובטאבלט או במחשב. כל לחיצה תיתן לכם עוד "אשכול ערכים" כזה ותוכלו לשייט בהנאה באוקיינוס הידע שבראנו בשבילכם, באקראיות מוחלטת.


#דפדוף
כמובן שתמיד אפשר פשוט לדפדף ולעלעל, כמו שההורים שלכם וההורים שלהם עשו באנציקלופדיית "תרבות" המיתולוגית או בקלפי "העולם המופלא" הנהדרים שהם אספו בילדותם. כיף לקחת נושא שמעניין, כמו "תעופה" או "חלל" למשל, ולחקור אותו בדפדוף, ערך אחרי ערך.

איך לדפדף? - במחשב אפשר לדפדף גם באמצעות החיצים של המקלדת, ימינה ושמאלה. או עם הגלגלת של העכבר בתשיעיות. בטלפון ובטאבלט תוכלו לדפדף בלחיצה על החיצים שבתחתית הערך, על המסך.
על מה להקפיד בכתיבת מאמר באאוריקה?



רוצים לכתוב מאמרים מעולים, שיאושרו כבר בניסיון הראשון או השני שלכם? - אתם כבר יודעים שאנחנו מקפידים באקדמיה על כתיבה ברמה גבוהה. הרי לא נקל עליכם עם מאמרים לא כתובים היטב. יש כותבים שמגיעים ל-20 ו-25 טיוטות עד שאני מאשרים את המאמר שלהם (יש גם מאמרים שאיננו מאשרים כלל).

הנה הדגשים שלנו לכתיבה מעולה של מאמרים לכתב העת המדעי של אאוריקה, כאלה שיקנו לכם נקודות רבות לתואר שני ושלישי:


#פיסוק
משפטים המפוסקים נכון הם חלק מאוד חשוב בכתיבה. בתגית "פיסוק" תוכלו ללמוד את החוקים הבסיסיים, לשפר ולהצטיין בזה. מיד תראו איך הכתיבה שלכם, לא רק כאן, תקפוץ לשמיים באיכותה.


#פתיחה
מאמר טוב הוא מאמר שמציג בפשטות ובצורה בהירה כבר בתחילתו את הנושא שבו הוא עוסק. זה קורה בפסקת הפתיחה של המאמר. אם הוא כתוב רע אז הקורא לא יימשך לקרוא את שאר המאמר. אומרים ש"אין הזדמנות שנייה לרושם ראשון" ופתיחת המאמר היא הרושם הראשון.

נסו לסקרן, לעניין, אולי לתת דוגמה או סיפור ספציפי וקצרצר שמשקף את בעיית המאמר. כך תלכדו את הקורא ותגרמו לו "להסתער" על המאמר שלכם.


#כתיב
אין דבר שמוריד לקורא יותר משגיאות כתיב. הן מרמזות על איכות הכותב ומשמיטות את האמון במאמר. יש לכם כלי בדיקת איות גם בתוכנות כמו Word וגם בדפדפן שלכם (בסימון אדום מתחת לשגיאה). לחיצה על שגיאה מסוממת תציע לכם את הכתיב הנכון.


#פסקאות
הבעיה שלנו עם עם פסקאות ארוכות מאוד, שלמעשה כוללות מספר פסקאות שמחוברות יחד לפסקה רבת נושאים.

כל נושא חדש שמתחיל כדאי לשבור לפסקה משלו. כך הקריאה של המאמר שלך הופכת קלה יותר ומהנה.

נא לקרוא את הפסקאות שלך ולצלם לפסקאות קצרות - כל אחת לנושא שלה. מתחלף נושא? - שברו לפסקה נפרדת.


#רווח בין פסקאות
ד"ר נדב דפני, שכותב את הערכים באאוריקה, מאמין שריווח בין הפסקאות הוא חלק מהקסם שמייחסים המשתמשים לאנציקלופדיה שלנו. שורת רווח בין כל שתי פסקאות נותנת אוויר למאמר והופכת את הקריאה לנעימה וקלה הרבה יותר. היא גם מאפשרת לסרוק בעין בקלות את המאמר כולו ולאתר איזו פסקה עוסקת במה שאתם מחפשים - היבט מסוים, דעה, נקודת מבט, הקשר וכדומה.


#תחביר
התחביר הוא אחת המשימות שהאקדמיה של אאוריקה רוצה להטמיע בכם הכותבים. קראו על הנושא בתגית "תחביר".


#סיכום
גם פסקת סיכום קצרה היא חשובה במיוחד. בפסקה הזו, שיש הקוראים לה "פסקת סיום", נסיים את המאמר, תוך עידוד הקוראים למחשבה על תוכן המאמר ועל דברים שהוצגו במהלכו. ניתן להציג בה מסקנות בקצרה.

יש המציגים בסיכום, בהתאם לנוהג המדעי של מאמרים אקדמיים, הצעות להמשך קריאה בנושא, או אפילו המלצות על נושאים שכדאי לחקור בהמשך ובכך לתרום לידע הקיים בנושא. קראו על כך בתגית "פסקת סיכום".


#סרטוני וידאו
אחת ההברקות של אאוריקה, את זה אתם כבר יודעים, היא השילוב בה של סרטונים נהדרים. למאמר שלכם חפשו סרטונים שיחזקו את הידע, הרעיון של הערך, המסר שלכם במאמר, אך גם כאלה שמרחיבים את המאמר הקצר.

סרטונים שמציגים קשר בין נושא המאמר לתחום אחר הם מצוינים ואם יש סרטון עם חיוך או הומור, הקשורים לנושא המאמר, הכניסו גם אותו אבל אחרון. כך יסיימו את קריאת המאמר שלכם בחיוך.


בהצלחה!
איך מפעילים כתוביות בסרטוני אאוריקה?
למה לאחרונה חוזרות שוב ושוב אותן שאלות ב"אתגר היום"?
איך להוסיף סרטון למאמר באאוריקה?
מה עושים כשנגמרות השאלות ב"אתגר היום"?
מה תורמים הוידאו והתמונות לאאוריקה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.