מהו גורד השחקים הפיסולי של כווית?
מגדל אל-חמרא (Al Hamra Tower) הוא אחד המגדלים הגבוהים בעולם וגורד השחקים הפיסולי הגבוה בתבל.
בשונה ממרבית מגדלי הענק בעולם, הבנויים מקורות פלדה, אל חמרא בנוי מיציקות בטון בנפח של כמעט 200 אלף מטרים מעוקבים. הבטון הזה הוזרם כבטון נוזלי, לגובה של מאות מטרים, מלמטה ועד לקומות העליונות.
78 קומות יש למגדל המפוסל והיפה הזה שמתנשא לגובה של 412 מטר. המבנה תוכנן כדי להתמודד עם תנאי האקלים הקיצוניים באזור כווית, החל מהטמפרטורות שמגיעות ל-55 מעלות וכלה ברוחות המדבר החזקות והמסוכנות שבאזור. כדי להגן על עצמו מפגעי האקלים, כוסה המגדל כולו בחיפוי אבן, עם 19 אלף אבני חיפוי עשויות גיר, שסופגות את החום ביום ובשעות הלילה משחררות אותו, תוך השארת מרווח קבוע של 10 מילימטר ביניהן, כך שהתרחבות בשעות החום לא תיצור סדקים ותפגע בהן.
מיוחדת בו היא גם הצורה הא-סימטרית והמתפתלת שלו. עבור מתכנניו, משרד האדריכלים העולמי והגדול SOM, עובדה זו הייתה לאתגר הנדסי ותכנוני של ממש, עם הצורך לייצב אותו, מהחשש מאיומי קריסה כתוצאה מאותה א-סימטריות.
כדי ליצור הצללה טבעית עבור השוהים ועובדים במגדל, יצרו הצללה טבעית במשרדים, בשיטה של חיסור חלקים ממגדל רגיל. זה חייב חישובים רבים, שנמשכו חצי שנה, אך אפשרו לייצב את המגדל, על אף המבנה הלא שגרתי שלו.
בגורד השחקים הזה יש שטח של 195 אלף מטרים רבועים למסחר ולמשרדים והוא ניצב על שטח של 18 אלף מ"ר (מטרים רבועים).
הנה מגדל אל-חמרא המצטיין במראה כמו מפוסל:
https://youtu.be/lp8j5UpW8Kc
מגדל אל-חמרא הפיסולי:
https://youtu.be/CYrkwb_9RME
מהאוויר:
https://youtu.be/CVq8AJsU8sU
בלילה:
https://youtu.be/F7ZHibC_fM0
וקפיצת בסיס ממגדל אל-חמרא:
https://youtu.be/EwPIXheX_8I