» «
תרבות
מה זו תרבות?



תרבות (Culture) היא מכלול הנורמות וצורת החיים המיוחדת לחברה אנושית מסוימת.

התרבות כוללת שפה, אמנות, ספרות, אופנה, מסורת, אוכל וסיפורים. תרבות היא תוצר של הערכים, הרעיונות החברתיים או האידיאלים והאמונות של החברה הזו.

מקור המילה הוא ככל הנראה במילה האכדית tarbûtu שפירושה "חניך". ואכן, המושג "בני תרבות" משמש בימינו לתיאור של אנשים משכילים ונאורים, שחונכו בסביבה תרבותית, שהקנתה להם התנהגות מתאימה.

אגב, אותה מילה 'תרבות' משמשת גם לתיאור החברה האנושית המתקדמת שנוצרה לאחר המהפכה החקלאית. במהלכה עבר בני האדם הקדמונים מחברות של ציידים-לקטים לעיסוק בחקלאות ולהתיישבות בישובי קבע. הם החלו להקים יישובים ואף ערים, האוכלוסיה גדלה והחלה להיווצר התרבות האנושית, על חוקיה, אמונותיה כולל הדתיות ומערכות סמלים שונות.

יש המתייחסים ליישוב הניאוליתי צ'טל הויוק (Chatalhoyuk), שהתקיים לפני 8,000 שנה בחבל אנטוליה בטורקיה, כערש התרבות האנושית, אבל זו רק השערה. התרבות השלמה העתיקה ביותר הידועה לנו כיום, היא התרבות השומרית שהתקיימה לפני כ-5,000 שנה.

ואם במרבית שימושיו תרבות הוא מושג חיובי, מי שיצא ל"תרבות רעה" הוא מי שיצא מההתנהגות התרבותית של אותם בני תרבות, אלה שחונכו לנהוג כחלק מהסביבה התרבותית. בהקשר הזה ראוי להזכיר את האמרה הנאצית היהירה והצינית שבה אומר הקלגס הנאצי (יש המייחסים זאת להרמן גרינג) "בכל פעם שאני שומע את המלה תרבות אני שולח את היד לאקדח..."

המושג 'תרבות' גם הושאל למכלול ההתנהגות בהקשרים ספציפיים, כמו מושג "תרבות הגוף", המציין את החיים הכרוכים בטיפוח הגוף ובריאותו, תרבות פנאי, המתייחס להרגלי הפנאי של בני-אדם, או תרבות הצריכה - המתייחס לאופן שבו אנשים מתנהלים בקניות שהם עושים, בבחירות המוצרים, כמויות הקניה, בולמוסי קניות וכדומה.

יש גם את "תרבות האינסטנט" (Instant Culture), מושג המתייחס לתרבות של "מיד" ו"עכשיו", שכל כך התפתחה בעידן העכשווי בו דחיית סיפוקים הופכת נדירה יותר ויותר.


הנה התרבות:

https://youtu.be/yB7WwENGOgw


התרבות הישראלית (עברית):

https://youtu.be/Ih7_PhncrzE


כך הטלוויזיה החינוכית הגדירה את התרבות (עברית):

https://youtu.be/EuM0VdjGhtg


והנה תרבות הצריכה (עברית):

https://youtu.be/rcGD4VBMuW8
ג'נטריפיקציה
מהי ג'נטריפיקציה של שכונות?



לא פעם אנו רואים שכונה שהאוכלוסייה שלה מתחדשת באופן חד ולא תמיד חלק. זהו תהליך שנקרא גֶ'נְטְרִיפִיקַצְיָה (Gentrification), תהליך שבו נדחקים התושבים הוותיקים של שכונה חלשה, בידי אוכלוסייה מבוססת העוברת לגור בה ובהדרגה "כובשת" אותה.

נווה צדק, פלורנטין, ביצרון או יפו - כל שכונת שוליים, שהאוכלוסייה בה חלשה כלכלית ולא פעם מזדקנת, עשויה לשאוב אליה אוכלוסיה חזקה ובעלת אמצעים כלכליים, במיוחד אם היא ממוקמת במקום טוב ובמרכז העיר וזוכה שיקשרו אותה למונחים כמו אופנתי, טרנדי, או מקום חם... המתיישבים החדשים הללו הולכים ומחליפים את התושבים הוותיקים, תוך שהם משנים, באופן טבעי, את אופי השכונה ואת אורחות החיים בה.

תהליך הגֶ'נְטְרִיפִיקַצְיָה, בעברית עִלּוּת, הוא חלק מהתחדשות עירונית, טבעית או מכוונת על ידי העירייה, המלווה לרוב בשיפוץ בתים, חידוש של פני הרחובות בשכונה ותחלופה הדרגתית של העסקים בשכונה, ההולכים ומציעים שירותים נחוצים לאוכלוסייה החדשה ו... כמה מפתיע - במחירים גבוהים מדי לוותיקים.

כיום יש ויכוח מסוים על משמעות המושג גֶ'נְטְרִיפִיקַצְיָה. הוא בא מהמילה "ג'נטרי" (gentry), שמתארת בצרפתית עתיקה ובאופן כללי, את המעמד הבינוני-גבוה או את העלית החברתית. אבל המונח, שנולד עם משמעות ביקורתית, הלך ואיבד אותה עם הזמן, כשבפי רבים מדי הוא משמש כיום לתיאורים חיוביים של התחדשות עירונית נכונה ובונה, תרתי משמע...

ממציאת המונח, הסוציולוגית הבריטית רות גלאס, ודאי משתוממת כיצד מונח שב-1964 שימש אותה לתאר באופן ביקורתי, את השינויים שהיא זיהתה בלונדון של שנות ה-60, נעשה כל כך חיובי. גלאס עסקה אז בפגיעה במרקם החיים שחוו קהילות ותיקות בשכונות לונדון, שעברו ג'נטריפקציה. היא זיהתה אז תהליכים הדרגתיים, כמו דחיקה כלכלית והתפרקות חברתית ותרבותית, שחוו האוכלוסיות הוותיקות בשכונות אלה. לתהליך סייעו אז שיטות נלוזות של בעלי נכסים בשכונות עוני, כמו הזנחה של הבניינים עד כדי פינוי כפוי של השלטונות את הדיירים, מחשש לחייהם, או תשלום שוחד לפקחים עירוניים, כדי שיוציאו צווי פינוי לדיירי המבנה, שיימכר או ישופץ ויהפוך אז יקר להחריד.

דומה שאז כמו היום, לא השתנו התופעות הללו ומה שהשתנה הוא הנכונות של ה"חזקים" להכיר בהן ולדאוג לשינוי או לפחות עידון של התופעה. יש אף רבים שגורסים שהג'נטריפיקציה,אם מקבלים אותה יפה, אינה כה גרועה. איך זה קורה? - היא מביאה תעסוקה ופרנסה לתושבים המקוריים, אצל העסקים החדשים שנפתחים עבור ההיפסטרים המסודרים, שבאים להתגורר בשכונות.


הנה הג'נטריפיקציה, שלא פעם הופכת מקומות כאלה לערי רפאים, שבמקום תושבים יש בהם דירות ריקות של משקיעים:

https://youtu.be/fsf2fq-jvY8


כך מרגיש מי שהג'נטריפיקציה דחקה אותו מהשכונה שבה התגורר בשכר דירה שזינק בחדות למעלה:

https://youtu.be/tYNuR1oaQts


מריבות ג'נטריפיקציה בין "הם" והוותיקים:

https://youtu.be/0wwyb6oaGTg


מצגת וידאו על הג'נטריפיקציה

https://youtu.be/kfOqmSXDAD8


ואחת על הג'נטריפיקציה בתל אביב:

https://youtu.be/mUBE3erWdBI
צ'ונקינג
איזו עיר היא הכי גדולה בעולם?



צ'ונקינג, עיר סינית במרכז סין, היא העיר הגדולה בעולם. שטחה גדול פי ארבעה כמעט משטחה של מדינת ישראל וחיים בה כ-32 מיליון בני אדם.

רק לפני מאה שנה צ'ונקינג הייתה עיירה קטנה שחיה את חייה בשקט על גדות נהר היאנג-צה. במהלך מאה השנים שעברו מאז היא הלכה והתפתחה. במלחמת העולם השנייה היא אף הייתה הבירה הזמנית של סין.

אבל בשנים האחרונות היא גדלה מהר מאי-פעם. בכל שנה מהגרים לעיר מאות אלפי בני אדם מהכפרים הסמוכים וגורדי השחקים בה נבנים בקצב מסחרר.

חשוב לדעת שיש כאלה המתנגדים לטענה שהיא העיר הגדולה בעולם כיוון שהיא מורכבת מנפות רבות (משהו כמו גוש דן שלנו). הכל עניין של הגדרה..


הנה העיר הסינית צ'ונקינג - העיר הגדולה ביותר בעולם:

http://youtu.be/68dyCPyG53Y
התפוצצות אוכלוסין
מהי התפוצצות אוכלוסין והאם היא קרובה בעולם?



התפוצצות אוכלוסין (Overpopulation) היא סכנה שכמות האוכלוסייה באזור מסוים היא מעבר ליכולת של הטבע לקיימה בו. בשנים האחרונות מדובר על האפשרות המתקרבת של התפוצצות אוכלוסין בעולם וישנו חשש שקצב הריבוי של המין האנושי לא יאפשר בעתיד את החיים על כדור הארץ. אמנם אזהרות לגבי מצב כזה הושמעו כבר בסוף המאה ה-19, אך בתחילת המאה ה-21 נראה התסריט של התפוצצות האוכלוסייה העולמית קרוב מתמיד.

הסיבה לכך היא שקצב הריבוי הנוכחי של אוכלוסיית העולם מעמיד בסימן שאלה את היכולת של המין האנושי להמשיך ולחיות על גבי כדור הארץ למשך זמן רב. אם במאה ה-15 חיו על כדור הארץ כחצי מיליארד בני אדם, הרי שבמאה ה-19 היו בו כבר מיליארד בני אדם, באמצע המאה ה-20 המספר עלה לכ-3 מיליארד איש ובסוף אותה מאה ל-6 מיליארד בני אדם. מומחים מעריכים שבתוך 2-3 עשורים יהיו על-פני כדור-הארץ כ- 10 מיליארד בני אדם!

מדובר בגדילה מעריכית, כשקצב הכפלת האוכלוסייה הולך ומואץ. הבעיות שמצב כזה ייצר הן לא סתם התעסקות במספרים. גידול מזון מספיק לכמויות כה גדולות של בני אדם וכיבוש קרקעות לבניית מגורים לשיכון האוכלוסייה הם מצב שללא ספק יביא לפגיעה במינים אחרים. הסיבה היא כיבוש הקרקעות שעליהן הם חיים, זיהום האוויר הגובר והצורך בכמות משאבים אדירה לקיום האנושות הגדולה, כולל חומרים לבניין, דלק, ביגוד ועוד.

בין הפתרונות המוצעים לבעיה המרכזי הוא צמצום הילודה בעולם, על ידי הסברה לתכנון המשפחה. הצעה זו חשובה במיוחד בעולם השלישי, שבו הילודה רבה לעומת המערב. פתרון נוסף, שסיכוייו בטווח הקרוב נראים קלושים, הוא יציאה למגורים בירח ובכוכבים אחרים.


הנה סכנת התפוצצות האוכלוסין (מתורגם):

https://youtu.be/QsBT5EQt348


כבר בסוף המאה ה-19 הסעירו את העולם התחזיות של תומאס מלתוס לגבי התפוצצות אוכלוסין בעולם:

http://youtu.be/vZVOU5bfHrM


הגורמים לבעיה:

https://youtu.be/VcSX4ytEfcE


תיאור גרפי של התופעה:

https://youtu.be/sc4HxPxNrZ0


איפה יחיו כל האנשים שצפויים לחיות בעולם:

https://youtu.be/iEupN5xvWEM


סרט תיעודי על התפוצצות האוכלוסין הצפויה בעולם:

https://youtu.be/wdvzTITvKqU?long=yes


וסרטון נהדר על התפוצצות אוכלוסיה בעולם ומה שקורה ביבשת אפריקה (מתורגם):

https://youtu.be/NMo3nZHVrZ4?long=yes

אוכלוסיה

רוסיה
מהי רוסיה של פוטין, המדינה הרחבה בעולם?



רוסיה (Rusia), ששטחה מעל 17 מליון קילומטר רבועים, היא הגדולה במדינות העולם מבחינת שטחה. היא גם נמצאת על שתי יבשות שונות, כש-13 מיליון קילומטרים רבועים משטחה הם באסיה והשאר באירופה. על אף גודלה העצום, היא רק התשיעית מבין מדינות העולם, בגודל האוכלוסייה שלה.

עם התפרקות ברית המועצות בשנת 1991, חזרה רוסיה להיות מדינה נפרדת. היא גובלת ב-14 מדינות, שזה יותר מכל מדינה אחרת בעולם. בנוסף, השפה הרוסית היא השפה הכי מדוברת באירופה ונחשבת גם לאחת מ-5 השפות המדוברות ביותר בעולם.

בעשורים האחרונים מנהיג אותה ולדימיר פוטין, מי שמונה, ככל הנראה, על ידי חבורה חזקה של פוליטיקאים רוסים. הם חשבו למנות "מנהיג בובה", שהם ישלטו בו מאחורי הקלעים ויעשו ברוסיה כרצונם. בפועל הוא אכזב אותם קשות, כשהתגלה כמנהיג חזק, אלים והחלטי, שמדכא את כל מתנגדיו הפוליטיים ושולט ברוסיה כבר עשורים מבלי למצמץ.

בתחילה פוטין החזיר לרוסיה את הכבוד. המדינה, שצללה למשבר כלכלי וחברתי גדול, אחרי התפרקות ברית המועצות, חזרה תחת מנהיגותו למעמדה כאימפריה עולמית. בהמשך הכלכלה נפלה ורוסיה שבה למצבים לא פופולריים, אבל אז כבר גילו שהמנהיג כבר השליט רודנות מתוחכמת ומונעת התנגדויות נגדו.

כיום קורא האיש, הנחשב בעשור האחרון כמנהיג החזק בעולם, תיגר על הדומיננטיות של ארצות הברית ושל המערב תחת מנהיגותה. הוא פועל בהתמדה לשיפור מצבה של רוסיה, תוך שהוא הולך ומחזיר אותה למעמד של מעצמה עולמית חזקה, דומיננטית ומאתגרת למערב. האם ישובו מושגים כמו המלחמה הקרה ומאזן האימה לחיינו?


הנה הסיפור של רוסיה (עברית):

https://youtu.be/_HRFxVfRjAE


המיתולוגיה הרוסית שמספרת כיצד נולדה רוסיה (מתורגם):

https://youtu.be/lfe1wEQzSzM


סרטון שבו מנחה משועשע מנסה לראות מה היחס בין גודלה של רוסיה למדינות שונות בעולם (הוא מדביק את ארגנטינה ורוסיה בהתחלה):

http://youtu.be/N3lz2GFfkEg


הנופים והמקומות המיוחדים שאפשר לראות במוסקבה וברוסיה:

https://youtu.be/3lZH8_I9tfg


קיי מבקרת ברחבי רוסיה:

https://youtu.be/eHrThff8Wz8


על השליט הרוסי החזק ומה שחושפים אנשי האופוזיציה נגדו (עברית):

https://youtu.be/f6B2lgyLxGo


ומנהיגותו הארוכה של פוטין בה (עברית):

https://youtu.be/PZTiub_TWz8?long=yes


בואו לראות את העיר הרוסית קזאן:

https://youtu.be/aBXovP6UoV4?qr=yes


ונסו לטוס במטוס קרב רוסי:

https://youtu.be/LsRARBzFdCs?qr=yes
הודו
איך הפכה הודו לדמוקרטיה הגדולה בעולם?



הרפובליקה ההודית היא המדינה בעלת האוכלוסיה השנייה בעולם בגודלה, לאחר סין.

היות והודו היא דמוקרטיה, היא גם הדמוקרטיה הגדולה ביותר בעולם. זה הישג של ממש למדינה כה מפולחת למעמדות ולדתות שונות ונפרדות.

הודו היא גם מדינה עצומה בגודלה הפיזי, למעשה המדינה בעלת השטח במקום השביעי בגודלו בעולם וקו חוף שאורכו יותר מ-7,000 קילומטרים!

במאה ה-19 הודו נשלטה על ידי האימפריה הבריטית, שזה אומר אנגליה. בשנת 1947, לאחר מאבק לחופש מהקולוניאליזם האנגלי, חלקו באלימות אבל רובו מאבק בדרכי שלום, שהנהיג המנהיג האגדי מהטמה גאנדי, היא זכתה בעצמאות.

לאחר שהתחילה בתור ספקית של כוח עבודה זול למדינות הייטק מתקדמות, כיום הודו היא אחת המדינות הצומחות במהירות ובלי קשר לעוני הגדול השורר בה.

היא הפכה עם השנים למעצמת הייטק עולמית ומצליחה להתמקם יותר ויותר בתור סין החדשה, במיוחד מאז שהאחרונה השלימה מסלול זה והפכה למעצמת הייטק בזכות עצמה.

והודו של היום היא מעצמה דיגיטלית לכל דבר. 40% מכל העסקאות הפיננסיות בעולם מתקיימות בה. מצד שני השחיתות בשורה בה בכל פינה מקשה עליה ואוכלת כל חלקה טובה.

הודו, אמר ב-2022 מנהיגה הנבחר נרנדרה מודי, רק ב-2047 תהיה ארץ מפותחת באמת.


הנה פרסומת לטיול בהודו, עם מראות נהדרים שלה (עברית):

https://youtu.be/vYw0-gHpeyA


חבל לדאק - על האזור בהודו (עברית):

http://youtu.be/uiZTd7Hx2cY


מידע באנגלית על הודו:

http://youtu.be/bsFLpO-cJ3E


זה ההסבר למקור של שמה:

https://youtu.be/iSB8BG7L9z8


הודו הפכה עם הזמן למדינה המאוכלסת ביותר בעולם (עברית):

https://youtu.be/7gIWVh3gsZ8?long=yes


ובואו לטיול ישראלי בהודו (עברית):

https://youtu.be/QPtoORTjzLk?long=yes
תומאס מלתוס
מדוע חזה מלתוס שהמזון בעולם ייגמר?



תומס מלתוס היה כלכלן ומתמטיקאי אנגלי שצפה במאה ה-19 רעב קרוב בעולם כולו, בשל קצב גידול האוכלוסייה (Overpopulation). בני האדם, לפי התיאוריה שלו, יתרבו כמו שפנים, מה שיגרום להפחתת השכר לרמה שתאפשר קיום בסיסי ולא יותר. הדבר יביא לגידול בשיעור התמותה, עד שהוא ישתווה לשיעור הילודה.

המשמעות של הטענה של מלתוס הייתה שבגלל שאוכלוסיית העולם מכפילה את עצמה כל הזמן, בעוד שייצור המזון בעולם גדל הרבה יותר לאט, העולם צפוי להגיע למצב של מחסור במזון ולרעב בסביבות שנת 1890.

להבנתו, ההבדל שבין הגידול האיטי של אספקת המזון ובין הגידול המעריכי והמהיר של האוכלוסיה, גידול שמייצר מכל זוג כמה ילדים, ההבדל הזה יביא בעתיד למחסור של המזון שיעמוד לרשות בני האדם. לפיכך, חזה מלתוס את מה שייקרא לימים "אסון מלתוסיאני" - אסון ורעב שיובילו לצמצום של האוכלוסייה האנושית.

השפעת התאוריה של מלתוס בתחום הכלכלה והממשל הייתה גדולה. הוא שכנע כלכלנים רבים שעובדים רבים אמנם מגדילים את כמות התוצרת אבל הם מקטינים את התוצרת לנפש. הוא הסביר שילודה גדולה מדי מייצרת סיכון כלכלי.

הכלכלנים כיום סבורים שמלתוס טעה בכך שלא לקח בחשבון את התפתחות הטכנולוגיה במאה ה-20, פיתוח של דשנים וחומרי הדברה שהביא להגדלת היבול, מלחמות עולם שצמצמו את האוכלוסיה העולמית ועוד - גורמים שמנעו עד היום את האסון המלתוסיאני. עם זאת, התיאוריה של התפוצצות האוכלוסין חוזרת שוב גם כיום.


הנה סרטון שמספר על מורשתו של מלתוס וממשיכיו (מתורגם):

https://youtu.be/xw2mn40BVo0


תחזיותיו של תומאס מלתוס בסוף המאה ה-19:

http://youtu.be/vZVOU5bfHrM


עוד הסבר של התיאוריה המלתוסיאנית:

http://youtu.be/0rlABDm1gOU


וכתבת טלוויזיה תיעודית על התפוצצות האוכלוסין בעולם (עברית):

https://youtu.be/zqN2UnW9PeY?long=yes
סין
מדוא בסין יש כה הרבה אנשים ומה עובד לטובתה?



סין היא מדינה ענקית ומהמדינות החזקות בעולם. תעשייתה של סין היא אחת התעשיות החשובות בתבל ומוצרים מסין נמכרים ברחבי העולם, יותר מכל מדינה אחרת.

עד לא מזמן היו בסין הכי הרבה תושבים. למעשה, תושבי סין הם חמישית מאוכלוסיית העולם כולו. אבל בעשורים האחרונים הודו עקפה אותה בדמוגרפיה שלה והיא היום המדינה המאוכלסת ביותר בעולם.

כדי למנוע גדילה רבה עוד יותר של האוכלוסיה, ממשלת סין הגבילה בחוק את מספר הילדים שמותר ללדת במשפחה. אמנם לאחרונה הוסר האיסור על הולדת יותר מילד אחד למשפחה, אך צעירי סין תופסים עדיין אחוז קטן מהאוכלוסיה של המדינה הזו.

החוק שנאכף במשך שנים רבות גרם לאוכלוסיה הסינית להזדקן. כשלא היו מספיק צעירים כדי להחליף את המבוגרים בשוק העבודה נוצרה לסין בעיה חמורה והייתה ביקורת רבה על החוק.

מצד שני, על אף שזו מדינת ענק חזקה, כמעט אין במערב מי שמכירים סינים מצליחים, לא מהעבר ולא כיום, בטח לא בהשוואה לאמריקאים, אנגלים או אירופים אחרים. אפילו בהיסטוריה זה כך. מי בכלל יודע, למשל, שבמלחמת העולם השנייה נהרגו יותר סינים מאשר מספר הגרמנים, איטלקים ויפנים יחדיו?

אז כן, אל מול המערב שבטוח שהוא התרבותי מכולם, סין היא תרבות בת 4,000 שנים, שבזמן שחיו ופעלו פראים ודובים באירופה, כבר הספיקה להמציא את הנייר, את אבק השריפה ואת המצפן והקימה את החומה הסינית הגדולה.

וגם היום, נהוג לומר שבעוד שחברות אמריקניות מביטות אל הרבעון הבא, חברות בסין בוחנות את העשור הבא. גם מנהיגים כמו נשיא סין, שלא מתקשה להיבחר במדינה שאינה דמוקרטית, צופה אל המאה הבאה, במיוחד בהשוואה לנשיאים אמריקאים שמביטים אל הבחירות הבאות.


הנה כתבה בעברית על הילודה המטורפת והעולם ההולך ומצטופף:

https://youtu.be/zqN2UnW9PeY?long=yes


שיר ממשחק המחשב "הפנתר הוורוד משימה בינלאומית" על בעיית האוכלוסייה של סין:

http://youtu.be/i9EGNsNOhuQ


סין ונופיה:

https://youtu.be/xwS56c3z8as


על בעיית הזדקנות האוכלוסייה בסין:

http://youtu.be/7_h5494SQjc


העיקוף של הדמוגרפיה ההודית (עברית):

https://youtu.be/7gIWVh3gsZ8?long=yes


סרטון תיעודי על ביטול מדיניות הילד האחד:

https://youtu.be/Fg7jIjmLyWs?long=yes


וסרט 4K של מראות סין המרתקים:

https://youtu.be/f02Ze6uvzEg?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.