רוב השירים שאנו מכירים מורכבים מסולמות מינוריים או מז'ורים. ההבדל הדק ביניהם יוצר מגוון מוזיקלי רחב. האם אנו יודעים מהו סולם? מהם מרווחים? ומהו ההבדל הבסיסי בין הסולמות אשר הגדירו את המוזיקה והפכו אותה למה שהיא ?
לסיכום, אין לתאר את ההבדל בין הסולמות במילים וההבדל בין הסולם המינורי והמז'ורי אינו מסתכם בעצוב ושמח. הסולמות האלו, המרכיבים את רוב השירים שאנו שומעים מורכבים ממרווחים של סקונדות בסדר שונה. עם ההבדלים ישנו קשר בין הסולמות והקבלה בטון וחצי. נעזרנו באוזן וזיהינו את ההבדלים בין הסולמות. למרות שרוב השירים מורכבים מסולמות אלו ישנם עוד אלפי סולמות, התנסות ולמידה על סולמות אלו מרחיבה את הידע המוזיקלי ומאוד מומלץ לקרוא על סולמות נוספים!
מהו ההבדל בין סולם מינורי למז'ורי ?
רבים היו קובעים כי ההבדל במוזיקה בין הסולם המז'ורי לבין המינורי הוא בהרגשה שהם נותנים. המז'ורי נותן הרגשה של שמחה ואילו המינורי של עצב. מוזיקאים מעטים מסכימים עם הגדרה זו, הסולם המינורי מופיע גם בהמון שירים "שמחים". למשל השירים "חג פורים" ואפילו השיר "שישו ושמחו" הם בסולם המינורי. ההרגשה שהם נותנים אכן שונה אך לא ניתן להגדיר אותם בתור שמחים או עצובים.
מרווחים מוזיקלים
מרחק מודדים באמצעות מטרים וסנטימטרים, משקל מודדים באמצעות גרמים וקילוגרמים וזמן באמצעות שניות ודקות. יחידות המידה המודדות מרווחים בין צלילים נקראות טונים מוזיקלים. בין כל שני צלילים ישנו מרווח, ואת הכמות שלו ניתן למדוד עם יחידות המידה "טונים". ניתן להשתמש בשמות המקבילים לכל מרווח לדוגמא: המרווח שני טונים נקרא גם "טרצה גדולה", המרווח שישה טונים נקרא גם "אוקטבה" ושלוש וחצי טונים נקרא "קווינטה". המרווחים חצי טון וטון (נקראות גם "סקונדות") הם המרכיבים של כל הסולמות וההבדל המוזיקלי בין הסולמות מתבטא בסדר שונה שלהם.מבחינה מוזיקלית
נחזור לסולמות המינוריים והמז'וריים, שני הסולמות מורכבים משבעה צלילים אך בסולם המינורי שלושה מהם שונים, וזה גורם לכל ההבדל. אם נקח לדוגמא את הסולם דו מז'ור: דו, רה, מי, פה, סול, לה וסי. הצליל השלישי, השישי והשביעי (מי, לה וסי) משתנים ויורדים בחצי טון כך שדו מינור מורכב מ: דו, רה, מי במול, פה, סול, לה במול וסי במול.
מהו הקשר בין סולם מינורי למז'ורי?
ישנו קשר מוזיקלי בין הסולמות, אם נשתמש באותם צלילים של כל סולם מז'ורי אך נתחיל אותו מהצליל השישי (שנמצא טון וחצי מתחת לצליל שמתחיל את הסולם) נקבל את הסולם המינורי המקביל לו. לדוגמא דו מז'ור מורכב מ: דו, רה, מי, פה, סול, לה וסי. והסולם המינורי המקביל, לה מינור מורכב מ: לה, סי, דו, רה, מי, פה וסול. כך גם פה מז'ור משתמש באותם צלילים של רה מינור, סול מז'ור ומי מינור וכו'... כביכול לסולמות אותם צלילים רק בסדר שונה אך למרות זאת הסולמות שונים לגמרי ואתם תכלו לזהות זאת מיד.
איך להבדיל בין סולם מז'ורי ומינורי?
דרך מעולה לזהות את ההבדלים בין הסולמות וללמוד היא דרך השמיעה.
לסיכום, אין לתאר את ההבדל בין הסולמות במילים וההבדל בין הסולם המינורי והמז'ורי אינו מסתכם בעצוב ושמח. הסולמות האלו, המרכיבים את רוב השירים שאנו שומעים מורכבים ממרווחים של סקונדות בסדר שונה. עם ההבדלים ישנו קשר בין הסולמות והקבלה בטון וחצי. נעזרנו באוזן וזיהינו את ההבדלים בין הסולמות. למרות שרוב השירים מורכבים מסולמות אלו ישנם עוד אלפי סולמות, התנסות ולמידה על סולמות אלו מרחיבה את הידע המוזיקלי ומאוד מומלץ לקרוא על סולמות נוספים!
סטטוס המאמר
שלך:
אושר לפרסום
קיבלת
150 נקודות עבור כתיבת המאמר
+
100 נקודות בונוס על איכות המאמר שכתבת
=
עבור כתיבת מאמר זה קיבלת
250
נקודות
הערה אישית:
מאמר יפה וממצה. בהצלחה בהמשך!
השינויים הנדרשים:
שינויים נוספים הנדרשים:
גרסה:
בדיקת המאמר:
התיקונים הנדרשים:
פתיחה וסיום
פתיחה לא מספקת או חסרה פתיחה למאמר, שתציג את הנושא שלו ותסביר מה יעשה המאמר בהקשר זה
בפתיחת מאמר חשוב להבהיר מה נושא המאמר, או הבעיה שבה הוא יעסוק ועל איזו שאלה הוא יענה
הפתיחה והסיכום אינם איכותיים. כדאי לקרוא מאמרים שהתפרסמו בכתב העת, עם סוגים שונים של כאלה ולכתוב אותם היטב. בהצלחה!
נא להוסיף פסקת פתיחה ופסקת סיום איכותיות, כדי שזה יהיה מאמר של ממש. שווה להבין במאמרים שפורסמו בכתב העת שלנו איך נראות פסקאות פתיחה וסיכום של מאמרים טובים.
סיכום לא מספק או שחסר סיכום למאמר, שיסגור את הנושא, יציג את חשיבותו לחברה האנושית או לקוראים וכיצד מעניין יהיה להמשיך ולחקור את התחום
פיסוק
יש לפסק את המאמר בצורה ברורה
ו' החיבור תבוא אחרי פסיק רק אם היא פותחת משפט עצמאי (בעל נושא ונשוא). <a href='http://hebrew-academy.org.il/2012/06/27/%D7%95-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%A7-%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94/' target='_blank'>דוגמאות כאן</a>
יש הרבה פסיקים מיותרים בכתיבתך. במקום משפטים ארוכים ומרובי פסיקים, עדיף לכתוב משפטים קצרים המופרדים בנקודות
כשמילה לועזית או מספר באים אחרי אותיות בכל"מ או ה' הידיעה, יש להוסיף מקף ביניהן. ה-12 בחודש ולא ה12, למשל
אחרי סימן פיסוק, כמו נקודה ופסיק, יבוא תמיד רווח. לפני סימני הפיסוק הללו לעולם לא יהיה רווח
אין סיבה להוסיף פסיק מיותר במשפט פשוט ויפה, שיש בו ו' החיבור לפני חלקו השני. אם אין פועל חדש בחלק שאחרי הפסיק מספיקה ו' החיבור ולא להוסיף לפניו גם פסיק.
פסקאות
הרבה פסקאות שלך הן ארוכות וכוללות למעשה כמה פסקאות קצרות בפסקה אחת ארוכה מדי. יש לקרוא את הפסקאות ולהפרידן לפסקאות קצרות, כל אחת עם הנושא שלה ושורת רווח מפרידה אותה מהאחרות.
אם כותבים פסקאות שונות, יש להפריד ביניהן בשורת רווח. אם הכוונה שיהיו פסקה אחת, אין לשבור חלק ממנה לשורה חדשה.
נא להקפיד על רווח בן שורה אחת בין פסקאות
יש לשפר את עניין הפסקאות. יש משפטים בודדים שמתחזים לפסקאות נפרדות, בנות משפט אחד, או שניים. יש לחבר אותם לפסקאות מהודקות. כדאי לקרוא מאמרים של אחרים בכתב העת שלנו ולהבין כיצד יש לכתוב מאמר מבחינת ארגון הפסקאות.
רווחים
שורות בתוך פסקאות מקבלות Enter בלי סיבה. פסקה צריכה להיות ברצף אחד
לא שמים רווח לפני נקודה או פסיק, בעוד שאחריהם יבוא תמיד רווח
כתיב
יש לתקן את שגיאות הכתיב במאמר. נא לשים לב שמהבדיקה השלישית אנו פוסלים מאמרים עם שגיאות כתיב.
מקף
מקף שאינו של סמיכות צריך להיות עם רווח לפניו ואחריו
סגנון
נא להרחיב את הנושא ולהוסיף עוד מידע ופרטים
נא לחלק את תוכן המאמר לפסקאות קצרות וברורות
משפטיך ארוכים מדי - יש לחלק משפט ארוך למשפטים קצרים
המאמר מבולבל וחסר מבנה. כרגע הוא נראה כמו אוסף של עובדות שנאספו מכאן ומשם. כדאי לקרוא קצת באאוריקה כדי להבין איך בנוי מאמר קצר באאוריקה ובכלל
המאמר דליל מדי ונראה קצת כמו תשובה לשאלת שיעורי בית. יש להרחיבו ולהפכו למאמר של ממש. כדאי לקרוא מאמרים שפורסמו בכתב העת שלנו ולהתרשם מהמבנה וההיקף של מאמר באאוריקה. בהצלחה!
נא להסביר מושגים שמוזכרים במאמרך. דרוש הסבר פשוט, קצר וקל להבנה לקוראים, שרובם לא בהכרח יודעים על התחום ורוצים להבינו באמת.
וידאו
כדאי למצוא סרטונים באתר Youtube, שירחיבו ויסבירו את נושא המאמר.
וידאו הוא נהדר אך רק מאתר Youtube
להוספת וידאו למאמר מספיק להוסיף את הקישור שלו (כתובת ה-URL) מאתר Youtube
שתי שורות רווח יש להכניס לפני תיאור הווידאו, אחריו שורת רווח נוספת ואז כתובת הוידאו
בתיאורי הווידאו יש להוסיף נקודותיים בסוף
כללי
התיקונים הנדרשים לא בוצעו
הטקסט דליל ולצערנו לא נראה כמאמר. אנו מבקשים לשכתב אותו מחדש כמאמר. מומלץ לקרוא מאמרים שפורסמו בכתב העת וללמוד כיצד אנו מצפים לכתוב
הערה:
האם ברצונך לאשר את המאמר לפרסום?
נקודות המאמר:
150 נקודות
נקודות בונוס:
הערה:
דחיית המאמר:
האם ברצונך לדחות סופית את המאמר?
הערה:
הערות קודמות:
הערה אישית:
הערות קודמות:
ERR: APPROVED - NOT VALID FOR SUBM?IT
458 מילים
?
כלי עריכה
הוספת כותרות לפסקאות:
להוספת כותרת לפסקה הוסיפו את הסימן # בתחילת השורה ואחריה את הכותרת הרצויה,
לדוגמא:
הוספת סרטוני Youtube:
להוספת סרטון Youtube פשוט הדביקו את כתובת הסרטון ישירות, הקפידו להציג את הסרטון עם הסבר קצר, לדוגמא:
מאמר זה כרגע בתהליך כתיבה
כותב המאמר:
יועד
למאמר זה יש גרסא שכתבת אך לא פורסמה: